2024. április 29. - Péter

Tállai András sajtótájékoztatójának anyaga

Ez a kormány az adó szóval lejáratta magát, amikor adócsökkentésről beszélnek, abból adónövelés lett, amikor adócsökkentést fogadott el a parlament, azt fél év múlva visszavonták. A rendszerváltozás óta a legtöbbször adót az MSZP-SZDSZ-kormány növelt.
2008. augusztus 6. szerda 15:43 - Hírextra
Veres János az utóbbi időben többször is kifejtette adófilozófiáját.

A pénzügyminiszter számára egyértelmű, hogy az élelmiszerek áfáját csak akkor lehet csökkenteni, ha valamelyik más kulcsot növelnek, és abból beszedik a kiesett forrásokat. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk. Ma Magyarországon adót nem lehet emelni sem az áfa, sem egyéb közterhek tekintetében. Az MSZP-nek azt üzenjük, ne engedjék a parlament elé azt a javaslatot, amely úgy csökkentené az élelmiszerek áfáját, hogy közben a normál áfakulcsot megemeli.
A szolidaritási adó kérdésében a lehető leggyorsabban, már október 1-től el kell törölni a szolidaritási különadót.

Az SZDSZ-től azt kérjük, hogy ne várják meg, hogy mit tanácsol nekik a kormány, a kormányfő vagy más MSZP-s politikus, hanem fogjanak össze a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel, és szavazzák meg közösen szeptemberben, hogy október 1-től ne legyen szolidaritási adó.

Az illetéktörvény - közkeletű nevén "haláladó" - módosítása ügyében azt kérjük az MDF-től, hogy ha az erre vonatkozó javaslatot a kormány elő is terjeszti, akkor se szavazzon meg ezért cserébe semmilyen más adóemelést. Fogjunk össze, és szavazzuk meg tisztán a haláladó eltörlését.

A pénzügyminiszter azt is hangoztatja, hogy az elmúlt 10 év tapasztalata azt mutatja, hogy amikor csökkentek a járulékok, nem nőtt a foglalkoztatás. 6 és fél éve vannak kormányon, de egyetlen egyszer sem csökkent a járulék, sőt emelkedett, ellenben a polgári kormány idején a járulékcsökkentés következményeként 200 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

Az adócsökkentésre azért is van szükség, hogy a vállalkozások megerősödjenek, termelő eszközöket vásároljanak, munkahelyeket teremtsenek, bővítsék a piacukat, új technológiához jussanak, versenyképesebbek legyenek, nem pedig azért hogy több pénzt tegyenek a vállalkozók zsebre, ahogy a kormány állítja. Ez mindenképpen elárulja a jelenlegi kormány hozzáállását.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását