2024. április 29. - Péter

Virágzik a kerékpár-kereskedelem

Peking ismét két keréken gurul: a "Zöld Olimpia" jegyében óriási fellendülésnek örvend a kínai fővárosban a kerékpár-kereskedelem.Mint arról a China Daily című angol nyelvű napilap beszámolt, tavaly év végén még csak 8 millióan közlekedtek biciklivel Peki
2008. augusztus 5. kedd 09:22 - Hírextra

A lap szerint az állandó dugókat, a fullasztó szmogot megelégelők, és az olimpia idejére bevezetett korlátozások miatt kerékpárra szállók mellett sok jómódú pekingi is kezd kiszállni autójából és inkább a pedált nyomják. Ők természetesen a legdrágább modelleket vásárolják, amelyek belekerülhetnek 5 ezer jüanba is (109 ezer forint). A fiatalok a hegyikerékpárokat és az összehajtható, szükség esetén vállra kapható bringákat részesítik előnyben, míg a külföldiek, a helyiek szerint valószínűleg azért, mert nem szokták meg a kerekezést, inkább elektromos kerékpárokat vásárolják.

Ugyancsak nagy forgalomra számít a 2005 óta működő pekingi kerékpár-kölcsönző szolgálat, amely összesen 70 állomást állított fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását