2024. április 27. - Zita

Federer álma

Roger Federer "olimpiai álmát" dédelgetve akar ismét lendületbe jönni egy csalódást keltő sorozat után, amelynek során elvesztette wimbledoni címét Rafael Nadallal szemben, aki immár biztosan átveszi helyét augusztus 18-án, 235 hét vezetés után a tenisz v
2008. augusztus 5. kedd 14:00 - Hírextra
"Számomra a következő hetek nagyon fontosak, a pekingi olimpiával, aztán a US Opennel. Még nagyon sok lehetőségem van arra, hogy összeszedjem magam. Remélem, hogy éppen itt fogom kezdeni, és beteljesítsem álmomat az olimpiai arannyal" - nyilatkozta Federer, aki pénteken, éppen 27. születésnapján a svájci csapat zászlóvivője lesz a nyitógálán. Ezt különösen nagy megtisztelőnek tartja.

Federer úgy döntött, hogy szállodában lakik az olimpiai falu helyett. "Megszoktam, hogy egész évben szállodában lakom és nem akartam változtatni szokásaimon" - hangsúlyozta, ugyanakkor az olimpiai falut "csodálatosnak, kellemesnek és üdének" nevezte.

A svájci teniszklasszis 2000-ben Sydneyben a negyedik helyen végzett, négy évvel később Athénban a második fordulóban kiesett a cseh Tomas Berdychhel szemben. Pekingbe egy héttel a verseny kezdete előtt érkezett meg, hogy a maga javára fordítson minden esélyt. "Így sokat tudok edzeni és jól érzem magam. De mindenkinek van egy esélye. Majd meglátjuk a verseny során, hogy kinek lesz a legjobb napja. Remélem, hogy nekem" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását