2024. április 28. - Valéria

Borús és rubin kedd - videóval

Augusztus 5-e kedd van, és az időjárásunknak újfent meg kéne mutatni a naptárt, finom utalásféleképpen arra, hogy hőmérsékletben és napsütésben messze alulmúlja az aktuális évszakra érvényes kvótát. Stones balladával próbálunk kedvet (időt) javítani.
2008. augusztus 5. kedd 15:00 - paulson
Ruby Tuesday nevű színésznő is van, és étteremlánc is, ez utóbbi a Rolling Stones száma után kapta nevét. A dalnak nálunk nincs más apropója a kandallótüzet ihlető hűvösön kívül, mint az a tény, hogy ma kedd van. De azt hiszem, hogy egy kis Rolling Stones hallgatáshoz soha nem kell okokat keresgélni.

A Rolling Stones zenekar 1962 óta gazdagítja a rock and roll zenei világát, nem mellékesen a világ egyik legrégebben működő együttese, nem kevesek örömére. Ráadásul e több mint negyven éves karrier során három tag nem változott: Mick Jagger, Keith Richards és Charlie Watts. Tavaly nyáron Budapestre is ellátogattak (másodszor, hiszen ’95-ben már jártak nálunk), és egy óriási koncerttel megmutatták, hogy méltán van (és volt, és minden bizonnyal lesz is) a helyük a legnagyobbak közt. Nemcsak a zenei élmény miatt tekintek nosztalgiával a júliusi estére: emlékezzetek csak vissza akkor az óriási hőség miatt a szervezők vizet osztottak a közönségnek! Na, ezzel most nem kéne bajlódniuk.

A „Ruby Tuesday”t 1967-ben adták ki,  a „Let’s spend the night together” című dallal egy kislemezen. Állítólag a lassú dal sikerében ennek is nagy szerepe volt, hiszen a Ruby Tuesday szövegében kevesebb volt a szexuális utalás, így a rádióadók szívesebben játszották, mint a másik nótát.

A zenekari „legendárium” szerint a dal egy „grúpiról” (groupie, ahogy tetszik) szól, vagy talán Linda Keith, Keith Richard barátnője inspirálta. A gitáros elmondása alapján annyi bizonyos, hogy nem Ruby Tuesday-nek hívták („Rubin kedd”) a múzsát. De hát ki tudna nevet „akasztani” rá? Inkább hallgassuk meg (koncertfelvételről)!



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását