2024. május 6. - Ivett, Frida

Pálinkafesztivál: befektetés a jövőbe

A jövőbe való befektetésnek szánjuk a péntektől vasárnapig hagyományteremtő céllal idén először megrendezésre kerülő I. Siófoki Márton-napi Pálinkafesztivált - nyilatkozta Hoffmann Henrik a fesztiválszervező Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke az MTI-nek szerdán.
2009. november 12. csütörtök 06:54 - HírExtra
Hoffmann Henrik - aki a siófoki Hotel Residence igazgatója is egyben - kifejtette, a főként helyi, turisztikában érdekelt vállalkozókból álló tagságuk fő célja, hogy Siófok ne csak a főszezonban legyen élményközpont. A hasonló törekvéseket és szezonon túli fesztiválok iránti igényt már igazolta a Tojásfesztivál, amely négy-öt éves felfuttatása után már tízezreket vonzott idén is Siófokra októberben.

Siófok új, háromnapos novemberi fesztiválját a Márton-naphoz kötik, így az ország legnevesebb pálinkáihoz lúdétel-különlegességeket kínálnak, szórakoztató és ismeretterjesztő programok mellett. A pálinka pedig azért jutott főszerephez, mert az egyik legjellegzetesebb hungarikum, amely a szervezők szerint eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott, és a hideg hónapokban különösen fontos szívet-lelket melengető hatása van.

A programsorozat a város Fő terén pénteken délelőtt 10 órakor libaételek kóstolójával, majd gyermekelőadásokkal kezdődik, de az igazi fesztiválmegnyitó 16 órakor órakor lesz. Az első este a Márton-napi népszokások felelevenítésével és koncertekkel végződik.

Szombaton a főtéri színpadon mesejátékok, táncosok, népdalénekesek váltják egymást, majd délután a pálinkáé lesz a főszerep előadások és játékos vetélkedők kíséretében. A szombat este népzenei koncerttel, táncházzal, majd retródiszkóval ér véget. Vasárnap ismét gyermekelőadások, táncosok, dalnokok, majd pálinkabemutatók követik egymást, míg 16 órától ismét koncertekkel folytatódik, végül 18.30-kor tűzijátékkal ér véget a rendezvény.

A hidegtől és esőtől nem félnek a szervezők - derült ki Hoffmann Henrik szavaiból - hiszen fedett színpad és egy 800 négyzetméteres sörsátor biztosítja a programok zavartalanságát. A költségeket a siófoki egyesület tagjai állják, a rendezvényt támogató helyi önkormányzat pedig a közterületek mellett az eszközparkját bocsátotta a fesztivál rendelkezésére.

A szervezők elégedettek lesznek azzal is, ha első lépésként párezer embert tudnak megmozgatni Siófok vonzáskörzetéből, és színes programlehetőséget kínálnak a város wellness vendégeinek. Hoffmann Henrik szerint legfeljebb párszáz vendégéjszakát hozhat az idei fesztivál, de ha jól sikerül, a jövőben ezres, sőt tízezres számban növekedhet a balatoni város vendégéjszakáinak száma novemberben is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását