2024. április 28. - Valéria

Vissza kell adni

Mivel nem kábítószer-alapanyag, a rendőrségnek vissza kell adnia azt a 115, ecetsavanhidridet tartalmazó hordót, amit a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tíz ország részvételével, egy évig tartó titkos nyomozás után egy hónap
2008. augusztus 4. hétfő 09:25 - Hírextra
Szántó Gábor, a Szegedi Városi Ügyészség a lapnak nyilatkozó vezetője megerősítette, a rendőrség valóban lefoglalt 115 hordó vegyszert, majd megjegyezte: az ecetsavanhidrid a kábítószer-prekurzorokról szóló 273/2004/EK. (uniós) rendelet I. melléklet 2. kategóriájába tartozó jegyzékben szereplő anyag. Ez azt jelenti, hogy "nem képezi kábítószer alapanyagát".

A vezető ügyész hangsúlyozta: mivel a lefoglalt ecetsavanhidrid nem bűncselekmény elkövetésének tárgya, így elkobzásának sincs helye, és a lefoglalás megszüntetése esetén a törvényben meghatározottak szerint kell kiadásáról rendelkezni.

A lap idézte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján hozzáférhető tájékoztatót, mely szerint az ecetsavanhidridet tartása vagy forgalomba hozatala nem engedélyköteles, a jogszabály csupán bejelentési kötelezettséget ír elő abban az esetben, ha az éves mennyiség meghaladja a 100 litert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását