2024. április 19. - Emma

Szerdán eldől

Szerdára várható a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése a három válogatott labdarúgó - Diego, Rafinha és Lionel Messi - olimpiai szereplésének ügyében.A Werder Bremen, a Schalke 04 és az FC Barcelona a múlt héten fordult a CAS-hoz annak nyomán, hogy
2008. augusztus 4. hétfő 15:42 - Hírextra
A három egyesület azért nem kívánja elengedni a brazil Diegót és Rafinhát, valamint az argentin Messit, mert a játékok ideje alatt Bajnokok Ligája-selejtező (Barcelona és Schalke 04), illetve bajnoki (Werder Bremen és Schalke 04) mérkőzés vár a csapatra.

Amennyiben a kluboknak kedvezne a CAS döntése, úgy a játékosokat visszahívhatják Pekingből.
Ezzel együtt Diego abban bízik, hogy erre nem kerül sor:

"Remélem, sikerül valóra váltanom az egyik nagy álmomat és tagja lehetek a Pekingben szereplő csapatnak. Annál is inkább, mivel Brazília még soha nem nyert aranyérmet olimpián."

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a labdarúgóknak lehetőséget kell adni a nemzeti csapatukban való szereplésre. "Meglepett a klubok állásfoglalása. Ez nem csak a FIFA, hanem a futballisták ellen is irányul.

Ha felkérik őket a hazájuk válogatottjában való játékra, azt illik tiszteletben tartani. Nekem személyesen az a kérésem, hogy engedjék őket játszani az olimpián. Ezzel együtt, bárhogyan is dönt a nemzetközi Sportdöntőbíróság, a határozatot el fogjuk fogadni" - mondta Blatter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását