2024. május 2. - Zsigmond

Cser Ágnes soron kívüli vizsgálatokat kér az egri kórházban

Soron kívüli vizsgálatokat kér az egri kórházban az ott dolgozó közalkalmazottak védelmében Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke, aki ezt hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be Egerben.
2008. augusztus 4. hétfő 17:40 - Hírextra

Cser Ágnes közölte: az adatvédelmi biztoshoz, az egészségbiztosítási és a munkaügyi felügyelethez, továbbá az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult soron kívüli vizsgálatok elrendelését kérve, mert a kórházban a közalkalmazotti jogviszonyukért harcoló munkavállalók nagyobb csoportját "üldözik, zaklatják".


Hozzátette: a betegjogok is sérülnek, mert "hónapok óta a HospInvest Zrt. megbízottjai, idegenek járják a kórház osztályait, a rendelőintézet szakrendeléseit".


Az EDDSZ elnöke emellett a kórházi közalkalmazottak képviseletében közleményben arra szólította fel a HospInvest Zrt.-t, hogy közölje a valós adatokat az aláírt munkaszerződésekről, "ugyanis a kórházvédők bemutatták a 721 alá nem írt szerződést". Ha a zrt. ennek nem tesz eleget, az EDDSZ polgári peres eljárásban szerez érvényt a közalkalmazottakat is megillető személyiségi jogok védelmének - tette hozzá.


Egerben egyelőre számháború zajlik a kórház üzemeltetését elnyert HospInvest Zrt. és az átvételt megakadályozni igyekvő "kórházvédők" között. Mindkét fél 700 körüli dolgozóra hivatkozik, a Hospinvest azt állítja, ennyien aláírták a munkaszerződést, a "kórházvédők" szerint ennyien megtagadták, miközben a kórházban 1200 a dolgozók létszáma.


A sajtótájékoztatón jelen lévő orvosok közül Pócs Alfréd és Kulcsár Dániel az orvosi felelősség miatt szeretné tudni, dolgoznak-e egyáltalán orvosok szeptembertől a kórházban, kikhez mennek majd be a betegek, kik végzik el a műtéteket. A 140 orvos közül ugyanis 120-an biztosan nem dolgoznak majd a HospInvesttel - tették hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását