2024. március 29. - Auguszta

Dopping miatt elvették

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt elvette a 2000-es sydneyi játékokon 4x400 m-en diadalmaskodó amerikai váltó aranyérmét.
2008. augusztus 2. szombat 14:30 - Hírextra

A döntés hátterében az áll, hogy a staféta egyik tagja, a korábbi világbajnok Antonio Pettigrew júniusban beismerte: rendszeresen élt tiltott szerekkel. A vétkes futó társai Michael Johnson valamint Alvin és Calvin Harrison voltak Ausztráliában.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) azóta jelképesen két évre eltiltotta már visszavonult Pettigrew-t. A 40 éves atléta visszaszolgáltatja az 1997-től 2003-ig nyert érmeit is.
Michael Johnson, a 200 és a 400 m világcsúcstartója még júniusban tudatta a közvéleménnyel, hogy visszaadja a sydneyi stafétában szerzett aranyát.

Az amerikai szakszövetség azt is fontolgatja, hogy törölteti a 4x400 1998-ban keletkezett világcsúcsát (2:54,20 p), amelyet Jerome Young, Tyree Washington, Johnson és Pettigrew állított fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását