2024. június 22. - Paulina

Cseh Lászlót már "megtalálta" a WADA

A magyar sportolók közül elsőként Cseh László esett át olimpiai doppingellenőrzésen Pekingben.
2008. augusztus 1. péntek 13:41 - Hírextra

A T-Mobile olimpiai hírszolgálatának beszámolója szerint a magyar úszók pénteken először tehettek látogatást az ötkarikás vizes centrumban, ahol augusztus 9-én megkezdődnek a versenyeik. Az önkénteseken kívül azonban mások is vártak rájuk, egészen pontosan a 400 m vegyesen Európa-csúcstartó Csehre: a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ellenőrei.


"Jót mosolyogtunk a WADA gyorsaságán, bevallom, meg is jósoltuk, hogy már ez első hivatalos edzésnapunkon "megtalálnak" bennünket és lám, így is történt" – mondta Turi György, Cseh edzője. "Így van ez rendjén, tulajdonképpen az történt, amire számítottunk és amit teljes mértékben támogatunk is. Nyilvánvaló, hogy az összes nagy esélyest szép sorjában megvizsgálja majd a WADA, másképpen hogyan is jönne össze az előre bejelentett 4.500 olimpiai doppingteszt..."


Turi beszámolt arról is, hogy előző este sikerült ébren tartania az úszókat, így éjszaka szinte mindenki 12 órát aludt, ennek köszönhetően pénteken viszonylag frissen indulhattak el az uszodába.
"Egy hét van hátra a rajtig, és az orvosok véleménye szerint mi öt napon belül sikerrel eshetünk át az átállás nehézségein." - fogalmazott Turi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását