2024. május 5. - Györgyi

Uzsorakölcsönök

A szociális tárca dolgozik az uzsorakölcsönök visszaszorításának lehetőségén, valamint vizsgálja, hogy Magyarországra miként lehetne átültetni a bangladesi "Szegények Bankja" modellt vagy annak bizonyos elemeit - közölte Korózs Lajos, a szociális tárca ál
2008. július 30. szerda 15:17 - Hírextra
Előzőleg több napilap is arról számolt be, hogy a kormány szociális kölcsönnel szorítaná vissza az illegális uzsorakölcsönöket, a vállalkozásoknak pedig mikrohitellel segítene.

Korózs Lajos hangsúlyozta: ki kell találni azt a technikát, amely meggátolja, hogy az uzsorások hozzáférjenek az emberek jövedelméhez. Számba kell venni a jogi, a rendészeti eszközöket - fogalmazott, hozzátéve: őszre megpróbálnak megoldást találni az ügyben.

Mint mondta, a bangladesi "Szegények bankjával" kapcsolatban az a kérdés, tudnak-e a helyi társadalomban olyan közösségek szerveződni, amelyek egymás iránt garanciát tudnak vállalni.

Véleménye szerint Európában vannak jól működő modellek, például a szociális szövetkezet, amely egy olyan jogi forma, amelyben bizonyos feladatok, szolgáltatások elvégzésére lehet egymásért garanciát vállalni a tagoknak, akik maguk döntenek arról, miként osztják szét egymás között a kapott jövedelmet.

A szociális államtitkár véleménye szerint ebben a kis lépések politikáját kell követni és ha működőképes, akkor később szélesíteni lehet a programot. Megjegyezte: az erről szóló döntés jövőre születhet meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását