2024. április 20. - Tivadar

Turistarekord Japánban

4 millió 330 ezer külföldi érkezett Japánba az év első hat hónapjában, több mint 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ami új rekordot jelent - közölte a japán országos turisztikai szervezet.
2008. július 30. szerda 08:15 - Hírextra

Először fordult elő, hogy januártól június végéig több mint négymillió látogató - üzletember és turista - kereste fel a Felkelő Nap országát. A sikerben nagy szerepe volt a külföldön megrendezett Az úti cél Japán című promóciós kampányoknak, az egyes tartományok tematikus - művészeti, hagyományőrző, manga, animációs film - rendezvénysorozatainak és nem utolsósorban a japán fizetőeszköz, a jen gyengeségének a külföldi valutákkal szemben.


A látogatók sorában a dél-koreaiak álltak az élen, 1,32 milliónyian érkeztek a félsziget déli részéről (+8,1 százalék), őket a tajvaniak követték (723 ezer fő, +6,9 százalék), nyomukban a kínai szárazföldről érkezett vendégekkel (499 ezer fő, +15 százalék). Ázsián kívülről az amerikaiak jöttek a legtöbben (401 ezer fő - ez félszázalékos csökkenés), őket a britek követték (104 ezer fő, -2,7 százalék), majd a kanadaiak (86 ezer fő, +9,4 százalék).
Japán 10 millió látogatót szeretne fogadni 2010-ben.


Míg a szigetországra érkezők száma nőtt, az onnan külföldre utazók száma csökkent az első félévben. 2007 első hat hónapjában 8,34 millióan voltak, idén június végéig 7,94 millió japán ment világot látni. Részben ugyanabból az okból csökkent a számuk, mint amiért többen érkeztek hozzájuk: a jen gyengélkedése sokakat elriasztott az utazástól, és fontos tényező, hogy manapság a japán fiatalok kevésbé érdeklődnek a hosszú külföldi barangolások iránt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását