2024. április 27. - Zita

Nem kell aggódni a szmog miatt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezérigazgatója csekély jelentőséget tulajdonít a pekingi levegőminőséggel kapcsolatos aggodalmaknak.
2008. július 30. szerda 10:02 - Hírextra
Gilbert Felli kedden bejelentette: kicsi az esélye annak, hogy emiatt változtassanak majd a versenyek időpontján. Szerinte a kínai főváros levegőjének minősége jobb, mint amire az emberek gondolnak. Az állóképességet igénylő versenyszámok időpontjának esetleges átütemezésével kapcsolatban pedig elmondta, hogy már nem tartják szükségesnek a változtatást.

Az elmúlt héten Pekingben több napon át párás, ködös volt az időjárás. A kínai fővárosban készült fényképek alapján azonban a külföldi újságírók közül sokan aggodalmukat fejezték ki Peking levegőjének minőségével kapcsolatban.

"Az alacsony látótávolság nem feltétlenül jelenti a rossz levegőt. Az emberek többsége ködöt lát és azt mondja, levegőszennyezés. Mi azonban tudjuk, hogy ez nem levegőszennyezés, hanem sűrű pára, ami nem más, mint egy természeti jelenség" - hangsúlyozta Felli. Hozzátette, hogy kizárólag az emberi szem nem alkalmas a levegőszennyezés mértékének megállapítására, ahhoz tudományos mérésekre van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását