2024. április 27. - Zita

Gyurcsány: köszönet az embereknek és a hatóságoknak bomba-ügyben

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány nevében köszönetét fejezte ki a kitelepítetteknek a türelemért, a hatóságoknak pedig a felkészültségért, a polgárok biztonságának szavatolásáért a főváros IX. kerületében talált második világháborús bomba kapcsán.
2008. július 30. szerda 12:42 - Hírextra
A kormányfő az MTI-nek szerdán küldött közleményében úgy fogalmazott: köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik felelősséggel és türelemmel viselték a második világháborús robbanószerkezetek miatti kényelmetlenségeket.

Hozzátette: valamennyi magyar polgár nevében köszöni a Magyar Honvédség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a tűzoltóság, a rendőrség és a polgárőrség, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, valamint az ÁNTSZ szakembereinek és valamennyi, a munkálatokban részt vevő embernek az áldozatos munkát, amivel szavatolták a polgárok biztonságát.
A miniszterelnök szerint köszönet illeti a helyszíneken szolgálatot teljesítőket, a műveletek irányítóit és szervezőit, valamint az érintett önkormányzatok tisztségviselőit is.

Az érintett testületek az elmúlt napokban bizonyították felkészültségüket és szakértelmüket, és újból megerősítették mindannyiunk bizalmát irántuk - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.
Kedden a főváros IX. kerületéban lakók egyharmadát, több ezer embert kellett időlegesen kitelepíteni, miután óriásbombát találtak egy építkezésen. Mint utóbb kiderült, a bomba nem volt veszélyes, a robbanószerkezetet ugyanis már a második világháború idején hatástalanították. A kitelepítettek az esti órákban hazatérhettek otthonaikba.

A második világháborúban ledobott, német gyártmányú robbanószerkezetet hétfőn találták meg egy építkezésen, a Vaskapu utca 41. alatt. A bomba függőlegesen helyezkedett el, egy része betonba ágyazódott. A tűzszerészeknek másfél méter mélyre kellett leásniuk, hogy kiemelhessék a szerkezetet, ekkor derült ki, hogy a bombatestben nincs benne a gyújtószerkezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását