2024. április 29. - Péter

Elfogták a keresett személyt

Soroksáron egy családi házban kedden éjszaka fogták el azt a férfit, akit korábban szintén Soroksáron, a Vadevezős utcában romák által lakott házakban éjszaka kommandósok kerestek; az akkori akció miatt fegyelmi eljárás indult a parancsnok ellen, míg jogv
2008. július 30. szerda 15:02 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel szerdán közölte: a 28 éves férfit azért köröztek, mert halált okozó testi sértés bűntette elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.

Közlésük szerint a július 17-i éjszakai akció V. János felkutatására és elfogására nem járt eredménnyel, ezért újabb akciót szerveztek a körözött férfi elfogására: kedden a késő esti órákban összehangolt akció keretében egy szintén soroksári, Táncsics Mihály utcai lakásban végül elfogták a férfit.

Múlt szerdán Szikinger István, a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) ügyvédje egy sajtótájékoztatón törvénytelennek, szakszerűtlennek és emberi jogi szempontból is elfogadhatatlanak tartotta a július 17-én hajnali 2 órakor zajlott rendőrségi akciót, mert, mint fogalmazott, fegyveres kommandós egységek rontottak roma családokra Soroksáron.

Gyerekekre, asszonyokra, betegekre és idősekre fegyvert szegeztek majd órákon át feltett kézzel térdepeltették őket az udvaron. Az ügyvéd, aki egyben a családok jogi képviselője is, közölte, hogy beadvánnyal fordult a Független Rendészeti Panasztestülethez, amelyben kérte az ügy kivizsgálását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint szükségszerű, törvényes és jogszerű volt a soroksári rendőri intézkedés, ugyanakkor felmerült, hogy az akció során szakmai hiányosságok történtek, ezért Bodnár Zsolt, a főkapitány bűnügyi helyettese hétfőn kezdeményezte, fegyelmi eljárás keretében tisztázzák az akciót irányító parancsnok felelősségét.
A rendőrség az MTI-vel szerdán azt közölte: a fegyelmi vizsgálat jelenleg folyamatban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását