2024. május 14. - Bonifác

Csapathirdetés a taktikai értekezlet után

Garami József szakmai igazgató csak a szerda délutáni taktikai értekezletet követően hirdeti ki, milyen összeállításban lép este pályára Isztambulban a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén az MTK Budapest a török Fenerbahce e
2008. július 30. szerda 12:50 - Hírextra
A magyar játékosok a délelőttöt könnyű átmozgató edzéssel töltötték, s eközben a Fenerbahce stadionjában lévő klubmúzeumban elhelyezték az MTK Budapest zászlaját és mezét. Méghozzá nem akármilyen társaságban, ugyanis a magyar bajnok szerelése a londoni Kékek, azaz a Chelsea "egyenruhája" mellé került.

Az isztambuli lapok sportoldalain vezető téma a 20 órakor kezdődő BL-selejtező, amelytől a hazai drukkerek nagyon sokat várnak. Az angol nyelven megjelenő Turkish Daily News "A Fenerbahce új útra indul Európában" című cikke azt emeli ki, hogy a török csapat be akarja bizonyítani: tavalyi BL-negyeddöntős szereplése nem egyszeri csoda volt. Mint a cikk rámutat, az Európa-bajnoki aranyérmes spanyol válogatott kispadjáról "igazolt" Luis Aragonestől azt várják, szakítson elődjének, a brazil Zicónak lassú tempójú játékra és labdatartásra épülő taktikájával, és azt a játékrendszert honosítsa meg a Fenerbahcénál, amellyel aranyéremhez juttatta a spanyol nemzeti együttest.

A szerdai meccs kapcsán az angol nyelvű török lap így ír: "A Fenerbahce tűnik a győzelemre sokkal esélyesebbnek, de a magyarok mindig fejfájást okoztak a Sárga Kanáriknak." Az újság ennek megfelelően felidézi a kilenc évvel ezelőtti mérkőzéseket, amikor a budapesti 0-0 után már a zsebükben érezték a törökök a továbbjutást, s Isztambulban jött az MTK 2-0-ás győzelme és a hidegzuhany.

A helyi idő szerint este kilenckor kezdődő mérkőzésre - amelyet a belga játékvezetői gárda élén Serge Gumienny vezet - az 50.500 fős stadionba mintegy 30-35 ezer nézőt várnak. A biztonságra 1600 rendőr és mintegy 400 belső biztonsági ember ügyel. A pályán belül 163, azon kívül további 18 kamera követi nyomon a történéseket. Az MTK Budapestet mintegy ötven magyar szurkoló kíséri el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását