2024. április 28. - Valéria

Tetőzött a Tisza

A Tiszán vonuló árhullám elhagyta Tivadart kedden, a folyó hajnalban 782 centiméterrel tetőzött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településnél - tudta meg az MTI a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi védelmi központjában.
2008. július 29. kedd 09:25 - Hírextra
Az ár Vásárosnaményhoz közelít, ahol délelőtt 8 órakor 819 centimétert mutatott a vízmérce - közölte Bodnár Gáspár igazgató.

Hozzátette: a kialakult helyzetnek megfelelően kora reggel Vásárosnamény alatt is elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget egészen a Záhony melletti Zsurkig.
A III. fokú készenlétet a Tisza felső szakaszán Tarpa és Vásárosnamény, valamint Szatmárcseke és Olcsvaapáti között még fenntartják.

A folyó vízszintje a tiszabecsi határszelvényben a hétfő délutáni 570 centiméteres tetőzés óta több mint két métert apadt, kedden 8 órakor 361 centiméteres vízmagasságot mértek. Ez a szakemberek szerint azt jelenti, hogy egyre jobban "szétterül" az ár a Tisza magyarországi szakaszán.

A Szamos is apadásnak indult Csengernél, a Kraszna viszont hétfő este 10 óra óta 577 centiméteren stagnál Ágerdőmajornál, 3 centivel a III. fokú készültségi szint alatt tetőzik.
A Túr Garbolcnál még árad, a vízmagasság jelenleg 286 centiméter, 17 centire közelítette meg az I. fokú készenlét elrendelésének mértékét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását