2024. április 20. - Tivadar

Nyolc éve itt bujkáló szlovák férfi is tagja volt a bűnbandának

Nyolc éve Magyarországon élt, családot alapított az a nemzetközi körözés alapján álló szlovák férfi, akit egy társával együtt a múlt héten fogtak el Kecskeméten egy tavalyi rablás gyanúsítottjaként - közölte a rendőrség kedden Kecskeméten.
2008. július 29. kedd 13:05 - Hírextra
A múlt év december 9-én éjjel három, fején harisnyát viselő férfi behatolt egy 57 éves soltszentimrei férfi tanyájára, bántalmazták, megkötözték a családfőt, annak feleségét és két felnőtt gyermeküket, s pénzt követeltek tőlük - ismertette a rablás részleteit a sajtótájékoztatón a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának a vezetője.

A lakásból készpénzt, hordozható számítógépet, négy mobiltelefont, arany ékszereket, ezeken túlmenően pedig egy személygépkocsit vittek el - mondta Bogdán Gyula őrnagy.
Hozzátette: a nyomozás során főleg külterületi ingatlanokat fosztogató csoportot sikerült beazonosítani, valamint egy orgazdát tudtak gyanúsítottként elfogni és őrizetbe venni, aki sok mindent, így szivattyúmotort, gázolajat, mezőgazdasági kisgépeket és egy kecskeméti üzemben gyártott levesport is felvásárolt.

A soltszentimrei rablás gyanúsítottjai közül a nemzetközi körözés alatt álló szlovák férfit, valamint más bűncselekmény miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt társát sikerült a múlt szerdán, július 23-án elfogni, míg harmadik társuk ellen körözést adott ki a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság, a kecskeméti és a kiskőrösi rendőrök, valamint a bevetési alosztály tagjainak összehangolt munkájával öt helyszínen hét embert előállítottak, közülük a jogerős szabadságvesztésre ítélt férfi megkezdte börtönbüntetésének letöltését - mondta a nyomozás vezetője.

Bogdán Gyula hozzátette: a rendőrség csoportosan elkövetett rablás gyanújával folytatja a nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását