2023. április 1. - Hugó

Motoros-autós taxiháború Párizsban

Háború tört ki a francia főváros autós és motoros személyszállítói között. Immár 5-6 éve mennek a "hagyományos" taxisok idegeire a motorbiciklivel, mopeddel taxizó motorosok, akik már mintegy kétszázan vannak. A kétkerekű fuvarozók keményen megszámítják,
2008. július 29. kedd 08:25 - Hírextra

Ez a praktikus, bár egyelőre még hivatalosan még el nem ismert közlekedési szolgáltatás azonban nem mindenki tetszését nyerte el. Különösen nem tetszik a "négykerekű" taxisoknak. Annyira nem, hogy a kétkerekű fuvarozók szövetségének vezetője szerint "rudat nyomnak a küllőink közé". És ez nemcsak átvitt értelemben van így: Raphael, egy motortaxis hosszú sebhelyet visel a karján, mert megkéselte egy taxisofőr egy piros lámpánál. Feljelentette, de nem történt semmi, "mert a rendőrség is ki akar nyírni minket".


Nézetét munkatársai is osztják, mindegyiküknek van hasonló története. Az érdekszövetség elnöke szerint "a vége az lesz, hogy valami súlyos dolog történik, de nem várhatjuk ölbe tett kézzel, míg valaki meghal".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását