2024. április 27. - Zita

Kiapadhatatlan élelmiszersegély kellene

Több millió afrikai újra az éhségtől szenved, ezért kevesebb mint két évvel a legutóbbi szükséghelyzet után, újabb segélyszállítmányokra van szüksége a fekete kontinensnek. Több mint 14,5 millió Kelet-Afrikában élő embernek azonnali segítségre van szükség
2008. július 29. kedd 07:10 - Hírextra
A világszervezet munkatársai úgy vélik: el kéne már törölni azt a gyakorlatot, hogy minden évben segélyekért kell könyörögni az adományozóknál. A brit civil szervezet, az Oxfam szerint azért rendezik meg évente a donorkonferenciákat, mert a világ nem tud felmutatni egy hosszú távú, folyamatos megoldást.

Az érintett területeken a növekvő élelmiszer- és benzinárak, valamint a klímaváltozás következtében egyre gyakrabban előforduló szárazságok okoznak gondot. "Az állatállományunk haldoklik. Nincsenek legelők, és a kevés pénzünkből semmit nem tudunk venni a piacon, olyan magasak az árak. Legutóbb áprilisban esett, egy napig. Eső nélkül csak a halált jóslom magunknak, kivéve, ha kapunk segélyeket" - mondta egy elkeseredett kenyai gazda.

A segélyszervezetek legutóbb 2006-ban kértek élelmiszeradományokat Kelet-Afrikának, előtte pedig 2004-ben, 1999-ben és 1993-ban. A fekete kontinens csak ebben az évben 2,6 milliárd font, vagyis 780 milliárd forint segélyt kap. A segély összege évenként 20 százalékkal nő.

"Utáljuk minden évben megkongatni a harangokat" - mondta az ENSZ élelmezési programjának szóvivője. A világszervezet legutóbb Nairobiban 60 milliárd forintnak megfelelő segélyt kért Kenyának, Szomáliának, Etiópiának, Ugandának és Dzsibutinak.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását