2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ismét hazánkban a pilótaválogatott

Egy év szünet után, szerdán az Albert Flórián Stadionban ismét megrendezik a MAI CASCO Jótékonysági Futball Grand Prix-t, melyen a Michael Schumacher vezette Forma-1-es pilóták válogatottja a magyar hírességekből álló Hungarian All Stars csapatával csap ö
2008. július 29. kedd 17:45 - Hírextra
Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a rendezvény teljes bevételével a II. számú Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát segítik.

"Nagy öröm számunkra egy ilyen nemes célt szolgálni, így mindenki azonnal igent mondott a felkérésre" - nyilatkozta Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, aki a magyar együttes csapatkapitánya lesz a 19:30 órakor kezdődő összecsapáson.

A pilótaválogatott először 2005-ben lépett pályára Magyarországon, akkor 6-6-os döntetlen született, egy évvel később pedig 11-8-ra diadalmaskodtak a száguldó cirkusz "alkalmazottai".
A pilótaválogatott 1981-ben a korábbi versenyző, Riccardo Patrese kezdeményezésére alakult meg, azóta 170 országban, több mint 15 millió eurót gyűjtött össze jótékonysági célra.

A "vendégek" kispadján Placido Domingo világhírű operaénekes ül majd, míg a magyarokat a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman irányítja majd, utóbbi játékosként is feltűnik az összecsapáson.

A találkozóra már csak a helyszínen lehet jegyet kapni, az Albert Stadion pénztárai délelőtt 10 órakor nyitnak ki. Az összecsapás ideje alatt folyamatosan lehet majd pénzt felajánlani, valamint a mérkőzést közvetítő Duna Televízió műsorában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher által dedikált relikviákra lehet majd licitálni, és ezzel is a gyermekklinikát segítik.

A keretek:
Hungarian All Stars (szövetségi kapitány: Erwin Koeman)
Erdei Zsolt (csapatkapitány), Balzsay Károly, Rudolf Péter, Eperjes Károly, Koltai Róbert, Sisa Tibor, Kiprich József, Csank János, ifj. Albert Flórián, Bobby Davison, Pölöskei Gábor, Knézy Jenő, Keller József, Szekeres Tamás, Farkasházy Tivadar, Dobrády Ákos, Hajdú B. István, Faragó Richard

Pilótaválogatott (szövetségi kapitány: Placido Domingo):

Michael Schumacher (csapatkapitány), Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Nico Rosberg, Sebastien Vettel, Vitantonio Liuzzi, Riccardo Patrese, Ivan Capelli, Baumgartner Zsolt, Daniel Borimirov, Lipcsei Péter, Maro Engel, Matteo Munari
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását