2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fizikai diákolimpia

Szolnoki Lénárd ezüstérmet, Balogh Máté, Szalkai Balázs és Almási Gábor magyar versenyzők pedig bronzérmet nyertek a kedden befejeződött 39. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián Hanoiban.
2008. július 29. kedd 19:10 - Hírextra
Lovas Lia Izabella elismerésben részesült a versenyen nyújtott teljesítményéért.
A kilencnapos megmérettetés eredményeként 46 aranyérmet, 47 ezüstérmet és 78 bronzérmet osztottak ki, továbbá 87 tanuló kapott dicséretet - hozta nyilvánosságra a nemzetközi verseny honlapja.

A fizikai viadal abszolút győztese a kínai Tan Lung-cse (Tan Longzhi) lett, aki az elérhető 50 pontból 44,6-et gyűjtött.

A lista szerint az aranyérmesek között az első húsz helyen négy kivétellel ázsiai fiúk végeztek. Az első három helyet kínaiak szerezték meg. A hatodik helyen kanadai, a nyolcadikon moldovai, a 16. helyen orosz és a 19. helyen német versenyző állt. Az aranyérmesek közé egyetlen lány tört be: a román Ianus Andrada - 37,5 ponttal ő nyerte el a legjobb női versenyző címét.

A diákolimpián 82 ország 376 középiskolása mérte össze tudását. A versenyzőknek elméleti és laboratóriumi tudásukról is számot kellett adniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását