2024. május 6. - Ivett, Frida

Elhatárolódik a Fidesz

A Fidesz, a KDNP és Pro Savaria Egyesület elhatárolódik Szombathely MSZP-s polgármesterének nyilatkozatától, amelyben Ipkovich György kilátásba helyezte a T-Mobile-lal való szerződésbontást, miután a cég erkölcsi aggályának adott hangot Fazekas Róbert dis
2008. július 29. kedd 17:39 - Hírextra
Lazáry Viktor, a Fidesz-KDNP és Pro Savaria Egyesület szombathelyi frakciószövetségének szóvivője keddi közleményében azt írta: Szombathely polgármesteréhez méltatlan az a viselkedés, amely egy vélt vagy valós sérelemre a párbeszéd helyett az indulatoktól vezérelt fenyegetőzést tartja megoldásnak.

Az ügy előzménye, hogy a T-Mobile, mint a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú főtámogatója, múlt csütörtökön erkölcsi aggályait fejezte ki amiatt, hogy a MOB döntésének eredményeként az athéni doppingvétsége miatt két évre eltiltott Fazekas Róbert a pekingi olimpiai küldöttség tagja lett.

Erre reagálva Ipkovich György múlt szombaton a nyugat.hu című internetes oldalnak azt mondta: megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet felbontani a T-Mobile-lal kötött szerződést, s ha szükséges, bojkottot hirdet Szombathely fő telefonszolgáltatójával szemben.

A Fidesz-KDNP és a Pro Savaria Egyesület keddi közleménye szerint a szocialista városvezető sem a szerződésbontásról, sem a cég elleni bojkottról nem egyeztetett előzetesen a szombathelyi közgyűlés frakcióival, de a közgyűlési többség nem is szavaz meg olyan meggondolatlan polgármesteri javaslatokat, amelyek károkat okozhatnak a városnak.

Az ellenzéki frakciószövetség emlékeztetett arra, hogy a polgármesternek nincs joga felbontani az önkormányzat szerződéseit, ehhez ugyanis képviselő-testületi döntés szükséges.

A közleményben biztosították a céget arról, hogy senkit nem fenyeget üzleti hátrány azért, mert a polgármesternek nem tetsző nyilatkozatot tesz, és azt is jelezték, hogy Ipkovich György álláspontja semmi esetre sem tekinthető a szombathelyiek általános véleményének.

A T-Mobile hétfőn a polgármester nyilatkozatára reagálva azt közölte, hogy fenntartja korábban megfogalmazott álláspontját Fazekas Róbert olimpiai szereplését illetően, ugyanakkor "a békés párbeszéd iránti elkötelezettség jegyében" a T-Mobile vezetője álláspontjáról személyes levélben tájékoztatta Ipkovich Györgyöt.

A városvezető ugyanis hétfőn is nyilatkozott a nyugat.hu-nak, és többek között azt mondta, a cég területi képviselőjének át fognak adni egy levelet, amelyben leírják, hogy rendkívül barátságtalan lépésnek tartják a szolgáltató részéről ezt a magatartást, és ha folytatja, azonnali hatállyal felbontják a szerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását