2024. május 12. - Pongrác

Sikeres volt a patikaliberalizáció

A patikaliberalizáció beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen nőtt a gyógyszertárak száma és jelentősen javult a hozzáférés lehetősége a gyógyszerekhez - közölte a kormányszóvivő hétfői budapesti tájékoztatóján az egészségügyi tárca által készített, a
2008. július 28. hétfő 14:05 - Hírextra
Budai Bernadett elmondta: a kormány 2006-os döntésének köszönhetően a gyógyszertárak között verseny alakult ki, ami magasabb színvonalú szolgáltatást eredményezett. Hozzátette, hogy a 2007 előtt alapított patikák közül 55 éppen a versenyhelyzet éleződése miatt döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett, és több gyógyszertár például házhoz szállítással bővítette szolgáltatásait.
Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő kitért arra, hogy 50 gyógyszertár bezárt ugyan, de ezek elsősorban a nagyvárosokban működtek, így döntésük az ellátást nem veszélyezteti. Hozzátette azt is, ha együttesen veszik a közforgalmú, fiók- és kézigyógyszertárak számát, akkor 2006 végéhez képest az idei év első felében több patika működött, mint korábban.

Budai Bernadett a jelentés alapján hangsúlyozta: főleg a kisebb településeken élők mindennapjait könnyíti meg, hogy a vény nélkül kapható gyógyszereket már nemcsak a patikákban, hanem máshol, például drogériákban és benzinkutaknál is meg lehet vásárolni. Megjegyezte, jelenleg 693 helyen lehet vény nélkül kapható gyógyszereket vásárolni az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását