2024. április 29. - Péter

Ne legyen újabb adóemelés!

A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel a kormányt, hogy tegyen le az újabb adóemelés és a megszorítások tervéről - mondta Soltész Miklós, az ellenzéki pártszövetség népjóléti kabinetvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. július 28. hétfő 12:50 - Hírextra
A politikus szerint a kisebbségi Gyurcsány-kormány "ismét lelepleződött", hiszen "titkos egyeztetéseken" újabb megszorító csomagokról és adóemelésekről tárgyalnak.

Úgy vélte, ez a lehető legrosszabb lenne mind a vállalkozásoknak, mind a családoknak.
Soltész Miklós szerint az vezetett az ország jelenlegi állapotához, hogy a 2006. előtti időszakot a kormány "végighazudta", átverte a vállalkozásokat és a családokat, a "hazugságsorozatot" pedig megszorító intézkedések követték, tovább tetézve a bajt, s rontva Magyarország versenyképességet a régióban és az Európai Unióban.

Most pedig a kormány ahelyett, hogy kiállna és a gazdaság szereplőivel közösen találna megoldást, ismét titkos tárgyalásokon megszorító intézkedéseket és adóemeléseket tervez - jelentette ki.

Soltész Miklós ezért arra szólította fel a kormányt, hogy mondjon le az adóemelési és megszorítási tervekről, hozza nyilvánosságra, valójában mit akar tenni, és mi az, amivel a magyar gazdaságot elindítja az emelkedő pályán, mivel segítene a magyar családoknak.

A kereszténydemokrata képviselő emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP több javaslatot is tett a közelmúltban, többi között kezdeményezte az alapvető élelmiszerek és a távhő áfájának 5 százalékra csökkentését, valamint a benzin és a gázolaj jövedéki adójának csökkentését.
Ugyanakkor - folytatta - ezekre a javaslatokra eddig nem érkezett válasz kormánytól, ezért úgy gondolják, hogy az áfaemelésről szóló, napokban megjelent hírek igazak lesznek.

A Népszabadság hétfőn arról írt, hogy pénteken rövid, mindössze egyórás zártkörű tanácskozáson egyeztettek adó- és járulékkérdési ügyekben Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, néhány miniszter és az MSZP-frakció vezetői.

A lap már ezt megelőzően írt arról, hogy a kormányfő zárt tanácskozások keretében vitatja meg a felmerült kérdéseket. Akkor arról számoltak be, hogy korábban felmerült a differenciált áfaemelés lehetősége az adó- és járulékcsökkentéshez szükséges források bővítéséért.

A pénteki találkozón ismét szóba került az áfaügy, az egyik felvetés szerint az élelmiszerek áfáját 15-17 százalékra lehetne csökkenteni (a mérséklést nemrég a Fidesz kezdeményezte), a többi kulcsot pedig differenciáltan 22-25 százalékra lehetne emelni. A lap szerint mindezek továbbra is csak ötletek, végérvényes forgatókönyv nincs. A kormánypárt és a kormány egységes, öt-tíz pontból álló csomagban gondolkodik, ennek részleteit augusztus végéig kell kidolgozni, hogy még a szeptemberi parlamenti kezdés előtt be lehessen jelenteni - olvasható a Népszabadságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását