2024. április 30. - Katalin, Kitti

Alkami munkás volt a sírrabló

A Debreceni Köztemetőben alkalmi munkásként dogozott az a 25 éves férfi, aki a közelmúltban ellopott egy öntöttvas obeliszk síremléket - közölte Sóvágó Sándor rendőr alezredes hétfőn sajtótájékoztatón.
2008. július 28. hétfő 16:20 - Hírextra
Debrecen rendőrkapitánya emlékeztetett rá, hogy a sértett július 10-én észlelte, hogy a családi sírhely betontalapzatáról eltűnt az öntöttvas obeliszk.

A rendőrség a bejelentést követően a lakosság segítségét kérte, hogy mielőbb megtalálják a tettest, aki elvitte a debreceni Sesztina család még 1836-ban emelt síremlékét.

Lakossági bejelentésre indulhattak el a nyomozók, egy állampolgár ugyanis elmondta: mintegy két hete látta az egyik debreceni vastelepen a keresett emlékoszlopot, amit mobiltelefonjával akkor le is fényképezett.

Az öntöttvas obeliszk talapzati részét meg is találták a jelzett telephelyen, s az adatgyűjtés eredményeként eljutottak az elkövetőhöz is - mondta a rendőrkapitány.

Kiderült, hogy a 25 éves fiatalember alkalmi munkát végzett a temetőben, amikor felfigyelt az emlékműre. Látva, hogy a rögzítő csavarok már rozsdásak, s így az oszlop felső része elmozdítható, személygépkocsival elvitte azt a helyszínről, s 10 ezer forintért értékesítette egy telephelyen..

A korábbi híradásokkal ellentétben az obeliszk nem volt több tonnás, ugyanis üreges kiképzésű, ezért vihette el viszonylag egyszerűen a helyszínről az elkövető - magyarázta a rendőrkapitány.

Tóth Ferenc rendőr ezredes, a bűnügyi osztály vezetője hozzátette: egy hónappal később a fiatalember visszament a szobor alsó részéért is, amit 11 ezer forintért sikerült eladnia egy másik debreceni telephelyen. Ez utóbbi sértetlenül előkerült, de a korábban elvitt oszlopot már feldarabolták.

Az elkövető beismerő vallomást tett, és hat további bűncselekményt: kábellopást, falopást, kerítés- és vaskorlátok elvitelét is beismerte - sorolta Tóth Ferenc alezredes, hozzátéve: a nyomozás további szakaszában derül ki, hogy indítanak-e eljárást a lopott síremléket felvásárló telepek tulajdonosai ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását