2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sétakocsikáztak az Anna-bál szépségei

Csizmadia Alíz 17 éves helybeli diáklány, az idei balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője négyesfogattal, huszárbandérium kíséretében indult sétakocsikázásra vasárnap délelőtt Balatonfüreden; a bálkirálynő Bőka István Füred polgármestere társaságában ült
2008. július 27. vasárnap 17:56 - Hírextra
A királynő az első udvarhölgy Stumpf Kata 18 éves budapesti egyetemista, a második udvarhölgy, a dunaújvárosi 18 éves egyetemista, Farkas Cecília és a város két alpolgármestere kíséretében indult sétakocsikázásra.

A szépségeket több százas nézősereg tapsolta meg és éljenezte a móló bejáratánál lévő Kisfaludy-színpadon, amerre pedig a hintók elhaladtak a turistákkal telt városban, leállt a forgalom, s az autók dudaszóval üdvözölték a szépségeket. Az útmenti tömeg éljenzett, tapsolt; Füred népe és üdülőközönsége így üdvözölte a 183. Anna-bál szépségkirálynőjét és udvarhölgyeit.
Csizmadia Alíz, a helybeli lakos szépségkirálynő vasárnap az MTI-nek elmondta: a veszprémi Lovassy László Gimnázium angol tagozatán szeptembertől lesz negyedikes, jeles tanuló és jogász szeretne lenni. Az angol mellett a francia nyelvet is tanulja.

Édesapjával volt a bálban, és hajnali fél négyig táncolt - mondta, ám amikor az édesanyjára terelődött a szó, a szépség elérzékenyült, kicsit el is sírta magát. Elmondta: ő még kicsi volt, amikor az édesanyja meghalt.

Csizmadia Alíz hangsúlyozta: végtelenül boldog, és szinte el sem hiszi, hogy a szülővárosában őt Anna-báli királynőként kocsikáztatják a polgármester társaságában, s nagyon örül a csodálatos herendi vázának, az aranyalmának és az egyiptomi útnak is. Oda édesapját és 13 éves Zsolt öccsét viszi magával - mondta, megjegyezve: az öcsit majd befizetik az útra, hogy a család együtt lehessen.

Elmondhatatlan a boldogságom, ugyanis Alíz nem csak szép, hanem igen "jó gyerek" is, soha, semmi gond nem volt vele, jeles tanuló, szorgalmas, lelkiismeretes ember - mondta bálkirálynő lányáról az elérzékenyüléssel küzdő apa.

Alig néhány százalékkal maradt le a Duna Televízió szavazásán a bálkirálynői titulusról az első udvarhölgy, a 18 éves budapesti Stumpf Kata, aki Stumpf Istvánnak, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterének a lánya.

A magas, szőke szépség a az MTI-nek elmondta: most vették fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karára, ám máris nagy dilemma előtt áll; tagja a szinkronúszó magyar válogatottnak (nagy intenzitással készülnek a jövő évi római szinkronúszó világbajnokságra), a szövetségi kapitány szerint azonban választania kell: vagy egyetem vagy világbajnokság. Megjegyezte: bízik abban, hogy nem halasztással kell kezdenie az egyetemet, hanem menni fog egyszerre mindkettő - mondta.

Bóka István polgármester az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy igen pozitív visszajelzéseket kaptak, s maga is úgy látja, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb Anna-bálját rendezték meg. Köszönhetően a jó időnek is, mert így az Anna Grand Hotel díszkertjében is szórakozhatott a vendégsereg - tette hozzá.

A polgármester szerint az idei Anna-bál iránt rendkívüli volt az érdeklődés, több száz igénylőnek nem tudtak belépőt biztosítani. "Hihetetlenül erős" volt a szépségek mezőnye is, legalább 8-10 gyönyörű hölgy nem került be a kiválogatott tízes mezőnybe - tette hozzá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy "itt nincsenek vesztesek, mert a hölgyek valamennyien gyönyörűek, fiatalok és vidámak voltak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását