2024. április 25. - Márk

A károk felét tudja rendezni a MÁV biztosítója

A meglévő károk mintegy felére elegendő a MÁV Általános Biztosító Egyesület pénze - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Főfelügyeletének szóvivője. Binder István hozzátette: az alapszabály szerint először a személyi sérüléses károkat fizetik ki.
2008. július 27. vasárnap 11:15 - Hírextra
Pótbefizetés és tagdíj-kiegészítés nélkül az év végéig a MÁV biztosítónak a meglévő és a várható károk mintegy felére van meg az eszközfedezete - mondta az InfoRádiónak a Pénzügyi Szervezetek Állami Főfelügyeletének (PSZÁF) szóvivője.

Binder István elmondta: az egyesület függő kárainak állománya mintegy 10 ezer darab, amik értéke 9 milliárd forint - ennek a felére van meg a MÁV ÁBE eszközfedezete, ami ha elfogy, felmerülhet a közvetlen kárfelelősség lehetősége.

A szóvivő szerint a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) garancialapja nem alkalmas arra, hogy kiegészítse a MÁV ÁBE kárrendezését, mert a MABISZ csak abban az esetben fizet, ha a károkozónak nem volt biztosítása.

Binder István hangsúlyozta: a kárrendezés sorrendjével kapcsolatban az egyesület alapszabálya rendelkezik. A sorrend élén a személyi sérüléses károk szerepelnek.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását