2024. április 29. - Péter

Kisgazdák: aki nincs ellenünk, az velünk van

A Független Kisgazdapárt üdvözli Turi-Kovács Béla, a Fidesz Kisgazda Polgári Szövetségének (KPSZ) nyilatkozatát mely szerint a KPSZ kész a tárgyalásra és együttműködésre az FKGP-vel.
2008. július 27. vasárnap 11:10 - Hírextra
"Aki nincs a kisgazdák ellen, velünk van"- jelentette ki Nagy Sándor László, az FKGP márciusban megválasztott elnöke. "A Független Kisgazdapárt üdvözöl minden kezdeményezést, mely a kisgazda mozgalmat erősíti. Tiszteletben tartjuk a KPSZ állásfoglalását, miszerint szövetségi politikájukon nem kívánnak változtatni, és a Fideszen belül a kisgazda értékeket kívánják képviselni. Ha a kormánypártban is lennének, akik azonosulnak a Független Kisgazdapárt száz éves értékeivel, bizonyára nem lenne ilyen áldatlan állapotban az ország"- Szögezte le a magas szintű washingtoni tárgyalásairól hazatért FKGP elnök.

Mint ismeretes, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével megsemmisítette Hegedűs Péter elnöki mandátumát, így az FKGP vezetője és törvényes képviselője a Független Kisgazdapárt Szolnokon megválasztott elnöke, Nagy Sándor László.

Háttér

Szolnokon ez év március 29-én országos nagyválasztmányi gyűlésen a 74 küldött Nagy Sándor Lászlót választotta meg a Független Kisgazdapárt elnökének. A több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkező agrárszakember szerint az újjáalakult párt nemcsak a mezőgazdaságból élőket kívánja megszólítani.

"Meg kell szüntetni azokat a mesterséges szembeállításokat, amelyektől beteg és megosztott az ország. Nincs külön országa a vidékieknek és a városiaknak, nincs a szegényeknek és a gazdagoknak, és nincs az etnikai és vallási kisebbségeknek sem. Egy Magyarország van, melynek problémáit józan ésszel, társadalmi konszenzusra törekvéssel, nyugalommal és alázattal kell orvosolni." Székfoglaló beszédében az FKgP új elnöke márciusban bocsánatot kért azoktól a szavazóktól, akik az elmúlt évek során csalódtak a Kisgazdapártban, és elfordultak a párttól.

Ki Nagy Sándor László?

Nagy Sándor László 1946-ban született Olaszliszkán. Református családból származik, lelkész édesapja Hódmezővásárhelyen szolgált. Családi állapota nős, felesége szintén agrármérnök, öt gyermekük van. A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Technikumban végzett, majd a gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát 1968-ban.

A ráckevei Aranykalász MGTSZ-ben dolgozott főmérnökként, majd 1984-ben Mexikóban mezőgzdasági szaktanácsadóként. 1985–1986-ban az MTA martonvásári Mezőgazdasági Kutató Intézetében a kukoricafajták vetőmagszaporításának országos felügyelője volt. 1987-ben Tengeri KFT-néven saját vállalatot alapított mezőgazdasági kutatás-fejlesztés, valamint kukorica keményítőtermesztés profillal.

2001-ben nevezték ki az MTA Mezőgazdasági Kutató Intézet Kísérleti Gazdaságának vezérigazgatójának Martonvásáron, ahol a 2500 hektáros állami mintagazdaság irányítása volt feladata. 15 évig a METÁSZ( Mg-i Gazd. Társaságok Szöv., a 2005-ös Gazdatüntetés egyik vezetője, a MAÉT (Mg-i és Erdészeti Érdekképviseleti Szöv.) elnöke, családi gazdaságát irányítja.

Kiadó: Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását