2024. május 8. - Mihály

Zavartalan a pekingi közlekedés

Rend és fegyelem jellemzi a pekingi közlekedést alig két héttel a nyári játékok megnyitója előtt. Többek között ez a tapasztalata a magyar küldöttség már kint tartózkodó vezetőinek.
2008. július 26. szombat 14:40 - Hírextra
"Korábban elképzelhetetlen volt számomra ez a rend és fegyelem, amit jelenleg a főváros közlekedésében tapasztalhatunk" – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja Molnár Zoltánt. A csapatvezető elmondta, hogy a kijelölt olimpiai útvonalakat rendkívüli figyelemben és előnyben részesítik. Azokat valóban kizárólag a megkülönböztetett jelzéssel ellátott olimpiai gépkocsik vehetik igénybe. A fegyelem a forgalom további korlátozásában is megnyilvánul: egyik napon csak a páros, a másikon a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek.

Egy éve, az akkori csapatvezetői értekezleten még igencsak akadozott a forgalom, most viszont - a beszámoló szerint - folyamatosan lehet haladni, amit jól szemléltet, hogy ezúttal fele annyi időre volt szükség eljutni a magyar nagykövetségre. A MOB kint tartózkodó elöljárói Kusai Sándor nagykövettel és közvetlen munkatársaival a csapat és a nagykövetség közötti együttműködésről egyeztettek.

Mindeközben az olimpiai faluban is zajlik a munka. A vasárnapi hivatalos megnyitó előtt a résztvevő országok olimpiai bizottságának döntő többsége már pontosította csapata végleges nevezését a regisztrációs központban. Sportoló ugyan még alig-alig akad, de a csapatok fogadását előkészítők már szép számmal tartózkodnak a helyszínen. A nemzetközi zóna üzletei megnyíltak, bő választékkal várják az olimpikonokat, az üdítő automaták is rendelkezésre állnak, és a bank automaták is működnek.

Eközben a MOB orvosi bizottsága után a Pekingbe készülő keretorvosok is megtartották a játékok előtti utolsó hazai értekezletüket, amelyen Kamuti Jenő, a MOB főtitkára és Berkes István, a Sportkórház főigazgató-főorvosa is részt vett. Tállay András, az orvoscsoport vezetője arról számolt be, hogy az olimpiai falubeli rendelő berendezése, valamint a korábban feladott gyógyszerek, segédeszközök már rendben, hiánytalanul megérkeztek. Tállay jövő szerdán indul Pekingbe és a rendelő, továbbá a gyúróhelyiségek berendezését majd csak az ő irányításával rendezik be véglegesen.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az olimpikonoknak felajánlott tüzetesebb, alaposabb ellenőrző vizsgálat lehetőségével csak néhányan kívántak élni. Többen jelezték, hogy majd az olimpia után jelentkeznek ilyen jellegű ellenőrzésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását