2024. április 24. - György

Tökön rúgtak egy rendőrt

Bocsánatot kért a South China Morning Post hongkongi napilap riportere attól a pekingi rendőrtől, akit pénteken az olimpiai belépőjegyeket árusító központi jegyiroda előtt kialakult dulakodás során rúgott ágyékon.
2008. július 25. péntek 21:15 - Hírextra

Felix Wong hongkongi fotóriportert az olimpiai helyszínek melletti jegyárusító központtól péntek délelőtt vezette el a rendőrség, miután a férfi fényképkészítés címén áttörte a tömeg távoltartására felállított kordont, egy rendőrt pedig ágyékon rúgott - közölte a pekingi kormányzat információs irodájának szóvivője.


Az incidens délelőtt fél 11 körül történt, amikor már több mint 30 000 ember rohamozta meg a Nemzeti Stadion (Madárfészek) közelében lévő jegyirodát.


"A kínai rendőrség az esetről azonnal értesítette a hongkongi napilap pekingi szerkesztőségét" - mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy Felix Wong és felettese délután a korházban látogatta meg a sérült Csang Jü-csu (Zhang Yuzhu) rendőrt. A riporter őszinte bocsánatot kért Csangtól és virágot vitt neki.


Wongot a rendőrség később szabadon engedte, a South China Morning Post pekingi szerkesztősége pedig bejelentette, hogy a hatóságokkal a nyomozás érdekében bármikor kész együttműködni.


Az utolsó olimpiai belépőjegyeket Kína-szerte összesen 18 jegyirodában helyi idő szerint péntek reggel 9 órától kezdték árulni. Az eladásra kínált 820 000 ezer belépőből 250 000 darab a pekingi versenyekre, a maradék pedig a Sanghajban, Senjangban (Shenyang), Tiencsinben (Tianjin) és Csinhuangtaóban (Qinhuangdao) megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzésekre szól.


A Nemzeti Stadionba (Madárfészek) és a Nemzeti Uszodaközpontba (Vízkocka) szóló tiketteket csak a stadion közelében lévő jegyárusító helyen lehet megvenni.


"A rendkívül meleg időben, több órája jegyre várakozók közül néhányan túlzottan ingerültek és türelmetlenek lettek. Az újabb pénztárak megnyitásakor pedig kisebb dulakodás tört ki" - magyarázta a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását