2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Felhőszakadás

Az utcák már járhatóak, miután a műszaki mentés péntek reggelig folytatódott Jászberényben az előző esti özönvízszerű felhőszakadást követően - tájékoztatta a Jászberényi tűzoltóság parancsnok-helyettese az MTI-t.
2008. július 25. péntek 08:47 - Hírextra
A csütörtök este hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék következtében a város hét-nyolc pontján utcák váltak járhatatlanná, autók akadtak el, fák dőltek melléképületre, útra, kerítésre. Nagyon sok bejelentés, telefonhívás érkezett, az első órában egyszerre kellett volna vonulni legalább száz helyre - mondta Nagy Attila alezredes.

Az eső rendkívüli intenzitását jelzi, hogy hasonló természeti csapás 1964-ben volt utoljára Jászberényben.

A lakóépületekbe, melléképületekbe, garázsokba betört esővíz szivattyúzásában, a műszaki mentésben a Jászberényi Tűzoltóság valamennyi egysége részt vett, ezen túl segítség érkezett a nagykátai és hatvani hivatásos, valamint a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltóktól.

A reggelig tartó mintegy 50 beavatkozáshoz nyolc tűzoltójárművet és 8-10 vízszivattyút kellett folyamatosan igénybe venni.

A Felső-Jászság területén Pusztamonostoron és Jászárokszálláson is gondot okozott a sok csapadék. Az utóbbi városban a másfél napi kitartó esőzés után a gyöngyösi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltóknak akadt sok dolguk, a szivattyúk folyamatosan működtek.

A jászsági felhőszakadás során személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés még tart, de már járható valamennyi vízzel elöntött utca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását