2024. március 29. - Auguszta

Vegyél hazait

Az MDF arra ösztönzi a magyar fogyasztókat, hogy a jelenleginél nagyobb arányban vásárolják a magyar élelmiszereket; erről Herényi Károly, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. július 24. csütörtök 16:40 - Hírextra
Herényi Károly - aki egy XIII. kerületi étteremben fejtette ki álláspontját - kiemelte: a magyar fogyasztók jelenleg a dél-amerikai, dél-európai, illetve Észak-Afrikából származó élelmiszereket részesítik előnyben. Pedig - tette hozzá - a több ezer kilométert utazó élelmiszerek szállítása növeli a környezetszennyezést, emellett pedig a termények a tápértékükből is jelentősen veszítenek.
A frakcióvezető magyar élelmiszerekből készült fogásokkal, marhahúslevessel és lecsós sertésszelettel vendégelte meg az újságírókat, és felhívta a figyelmet arra, hogy a tudatos vásárlói magatartás mindenkinek előnyösebb. A hazai élelmiszerek garantáltan egészségesebbek, a közelségük miatt pedig nincs szükség tartósítási eljárásokra - tette hozzá.

Az MDF politikusa a magyar termelők és a fogyasztók közös érdekének nevezte, hogy minél több hazai alapanyagból készült termék legyen az üzletekben.
Herényi Károly szólt arról, hogy például az Olaszországból származó zöldalma 1000 kilométert, a Spanyolországból származó sárgadinnye 2620 kilométert, míg a Kínában termelt fokhagyma 7300 kilométert tesz meg, míg a hazai üzletek polcaira kerül.

Az ellenzéki párt úgy látja, hogy a hazai fogyasztással mindenki jól jár, mert a magyar termékek egészségesebbek, megbízhatóbbak, és a vegyszeres tartósítás esetleges veszélyeinek nincs kitéve a fogyasztó.

Pettkó András, a párt országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, nem blokádra és zsarolásra van szükség, hanem kampányolni kell annak érdekében, hogy a vásárlók tudatosan a magyar, ne pedig a külföldi terméket válasszák.

Herényi Károly szerint a magyar termelők előbb-utóbb megpróbálják majd kikerülni a nagy áruházláncokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását