2024. május 3. - Tímea, Irma

Működési hitel nélkül zárja az évet Zalaegerszeg

Az eredetileg tervezettel ellentétben működési hitel nélkül zárja le az évet Zalaegerszeg önkormányzata - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2009. december 18. péntek 16:25 - HírExtra
Gyimesi Endre (Fidesz) elmondta: a közgyűlés csütörtöki rendeletmódosítása értelmében a költségvetés főösszege átlépi a 25 milliárd forintot, a bevételi oldalon lévő összeg pedig meghaladja a 24 milliárd forintot. Eredetileg 778 millió forint működési hitellel tervezték a költségvetést, de a feszes gazdálkodásnak köszönhetően év közben ezt kétszer is csökkentették, a még fenntartott 300 millió forintot azonban év végéig már nem kell igénybe vennie a városnak - tette hozzá.

A polgármester úgy fogalmazott: nagyon nehéz esztendő volt az idei, a városnak is érvényesítenie kellett megszorításokat, "amire a kormányzat és az országos politika rákényszerítette", de megfelelő takarékossággal jó évet zár Zalaegerszeg.

Gyutai Csaba alpolgármester (Fidesz) arról számolt be, hogy a város közgyűlése a lakáshitel-törlesztéssel kapcsolatban nehéz helyzetbe került magánszemélyek számára dolgozott ki egy új típusú támogatási formát. A nehéz helyzetbe került magánemberek számára összesen 50 millió forintos keretet különítettek el.

Kovács Gábor jegyző hozzátette: kamatmentes kölcsön formájában, 24 hónapra kaphatnak támogatást a rászorulók, akik tudják fizetni és vállalják is a részletfizetést. A várostól kapott támogatást négy év alatt kell majd visszafizetniük.

A jegyző közölte azt is, hogy a város módosította az iparűzési adóról szóló rendeletet, amelynek révén a vállalkozások csökkenthetik az adóalapjukat az innovációra, a kutatás-fejlesztésre fordított kiadásokkal vagy külföldi telephelyen elért adóalaprésszel. A kedvezményt a jelenleg 2 ezrelékes helyi iparűzésiadó-alapból írhatják le a zalaegerszegi vállalkozók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását