2024. május 4. - Mónika, Flórián

Túl drága, a drága túlra

Megszünteti tengerentúli járatait a Malév. A társaság már a téli menetrendből is törli a New York-i és torontói járatokat - számolt be róla a vállalat vezérigazgatója. Leonov Péter elmondta: a néhány száz későbbi foglalással rendelkező utas az American Ai
2008. július 24. csütörtök 10:12 - Hírextra
A tengerentúli járatok üzemeltetése évek óta csak veszteséget okoz a cégnek - számolt be az InfoRádiónak Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója. Tavaly már megvizsgáltunk minden lehetőséget azzal kapcsolatban, hogyan lehetne nyereségessé tenni a Malévot - tette hozzá.

Akkor a téli időszakban szüneteltettük ezeket a járatokat - mondta el a vállalat vezetője -, és így megtakarítottunk 1,6 milliárd forintot. Számoltunk a szezonális, nyári üzemeltetés lehetőségével is. Ezt azonban az üzemanyagárak emelkedése miatt nem tudjuk tovább folytatni. Így szeptember 21. után megszüntetjük a torontói, október 26. után pedig a New York-i járatot - fejtette ki Leonov Péter.

A vezérigazgató elmondta, a vízumkényszer eltörlésével megnövekedhet ugyan az utasforgalom, de nem annyira, hogy arra hosszú távú terveket tudnának építeni.

A magas kerozinárak Leonov Péter szavai szerint egyébként is problémát okoznak a társaságnak, de főleg a távolsági járatok üzemeltetésére hatnak, hisz például a Budapest-New York viszonylatban 49 ezer dollárba kerül az üzemanyag, ami több mint 7 millió forint.

Az európai járatoknál az első öt hónapban 12 millió euróval, azaz kicsivel kevesebb mint 3 milliárd forinttal fizetett többet a tervezettnél - mondta el a Malév vezetője. Kijelentette, ennek van hatása a jegyárakra és az üzemanyagpótlékra, ami folyamatosan növekszik. Ez az egész piacon tendencia - mutatott rá Leonov Péter.

Mgjegyezte, sajnos már érzik mindennek hatását az utasforgalmon nem csak itthon, hanem egész Európában.

Annak a néhányszáz utasnak, aki ezentúli időpontra vett magának jegyet, az American Airlines gépein foglaltunk helyet - hívta fel a figyelmet a Malév vezérigazgatója.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását