2024. április 29. - Péter

Öt éven belül kihalnak az egerek

Szakértők szerint ötvenedik születésnapja környékén eltűnhet az egér, minden számítógépes perifériák egyik legjellegzetesebbike. Már ha az Apple és a Nintendo újításai valóban annyira forradalmiak, mint amennyire azt belülről gondolják.
2008. július 24. csütörtök 10:45 - Hírextra
Az egér, mint számítógépes adatbeviteli eszköz 1963 óta létezik, de a legfrissebb elképzelések szerint már nem sokáig: a szakemberek úgy vélik, öt éven belül végleg eltűnhet az eszköz. Ennek oka az elmúlt néhány évre jellemző adatbeviteli innováció lehet: az Apple és a Nintendo fejlesztései (így az iPhone felülete vagy a Wii) olyan új felhasználói élményeket és megoldásokat kínálnak, amik leválthatják a hagyományos megoldásokat.

Tehát előbb-utóbb a képernyőn fogunk matatni, esetleg a levegőben kalimpálni, legrosszabb esetben a mostanság is tesztelt arcfelismerő rendszerek segítségével értelmes arccal bólogatni. Valamelyik csak bejön majd, a Microsoft is nagyon nyomul már, és Bill Gates vagy tíz éve ilyen jövőt vizionál. Más kérdés, mekkora úr a megszokás, illetve a speciális felhasználási területek jelentősége. A nagy áttérést párszor már megjósolták...

A billentyűzet azért marad, nyugalom.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását