2024. július 20. - Illés

Floridai fogdába került a tolvaj

Fogdába került egy M. László nevű, a floridai Bonita Springsben élő magyar állampolgár, aki hétfőn a közeli Naples város egyik plázájának szökőkútjából 42 dollárcentet (62 forint) "lopott el".
2008. július 23. szerda 19:40 - Hírextra

Egy szemtanú jelentette az esetet, ezután a rendőrök megtalálták a tettesnél az aprópénzt. Azonnal bilincset kattintottak a csuklójára és beszállították a járási fogdába, ahol a seriff hivatala közölte, hogy 500 dollár óvadék ellenében nyerheti vissza szabadságát. Kedden még a fogdában tartották.


Az esetet azért minősítették lopásnak, mert a szökőkút medencéje mellett felirat tudatta, hogy a bedobott aprópénz a Habitat for Humanity jótékonysági alapítványt illeti meg.


A történet azért keltette fel a news-press.com internetes honlap figyelmét, mert a filléres ügy több ezer dollárjába kerülhet az amerikai adófizetőnek, ha tovább halad a maga útján.
A fogvatartás napi költsége 88,18 dollár. Ha az ügyészség vádat emel, két lehetőség van. Ha M. László belegyezik egy tárgyalás nélküli rendezésbe, néhány száz dollárba kerül az eljárás. Ha per lesz belőle, több ezer dollárra rúghat a számla.


"A lopás az lopás, bármekkora összegről van szó" - jelentette ki a rendőrség képviselője. Jerry Berry, M. László védője viszont az adófizető pénzét tartja fontosabbnak, szerinte más megoldása is lehet az ügynek.


"Ha rajtam múlna, amint az asztalomra tennék, a szemétbe dobnám a feljelentést" - fejtette ki a véleményét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását