2024. március 29. - Auguszta

Lézeres ránckezelés

A lézeres kezelés jobban eltávolítja a ráncokat, mint néhány újabb eljárás - állítják bőrgyógyászok.
2008. július 22. kedd 12:10 - Hírextra
A szén-dioxid lézerrel történő hámlasztás igen hatékony volt, és bár jelentkezett pár olyan mellékhatás, mint a bőr kivilágosodása, vagy sötétedése, ezek csaknem mindig eltűntek - közölte Daniel Ward és Shan Baker, a Michigani Egyetem munkatársa.

"A lézer használata precíz kezelést tesz lehetővé azáltal, hogy nagyobb kontrollt biztosít a sebésznek a bőrmegújítási eljárás során, mint más technikák, például a kémiai hámlasztás, vagy a dermabráziós felületmegújító kezelés" - írják a szakemberek az Archives of Facial Plastic Surgery című szakfolyóiratban.

A szén-dioxid lézer elpárologtatja a sejteken belül és kívül lévő vízmolekulákat, miközben a környező szövetek is sérülnek. A bőrsejtek erre kollagéntermeléssel válaszolnak, ezzel feltöltődnek a ráncok.
Ward és Baker 42 nőt és öt férfit vizsgált, akiknek átlagéletkora 52 év, és arcuk teljes lézeres ránctalanításán estek át 1996 és 2004 között.

Sokuknál jelentkeztek komplikációk, de 45 százalékuknál egy sem. A legtöbb szövődmény pattanás és köles volt, ezek kezelés hatására zömében elmúltak. Egy páciensnek újult ki a herpesze a lézeres kezelés után, és egyikük szemhéja megereszkedett.

Más lézertípusokkal nem értek el olyan hatásos ránctalanítást, mint a szén-dioxid lézerrel - állapították meg a tanulmányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását