2024. április 29. - Péter

Kína sok érmet akar

Kína célja, hogy a pekingi olimpián házigazdaként túlszárnyalja a négy évvel ezelőtti, athéni játékokon elért teljesítményt és 32 aranyéremnél többet nyerjen - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Csang Haj-feng (Zhang Haifeng), a kínai sportminisztéri
2008. július 22. kedd 11:49 - Hírextra
Az ázsiai ország 2004-ben az Egyesült Államok mögött a második legtöbb elsőséggel büszkélkedhetett.

A kínaiak ismét szeretnének az országok versenyében az élmezőnyben végezni, sőt, a legnagyobb siker az lenne a számukra, ha az aranyak vagy az érmek számában megelőznék az Egyesült Államokat.

Ebben a tekintetben hatalmas csatára lehet számítani, hiszen nem hivatalosan mindkét országban több mint 40 elsőséggel számolnak.

A kínai sportvezetés a hagyományosan eredményes sportágakon - mint a tollaslabda és az asztalitenisz - kívül műugrásban, ökölvívásban, kerékpárban, evezésben, sportlövészetben és a női súlyemelésben kalkulál több aranyéremmel.

A kínaiak több milliárd dollárt költöttek versenyzőik felkészülésére és házigazdaként a legnépesebb küldöttséggel, több mint 600 sportolóval vesznek részt a pekingi olimpián, amelyen összesen 302 versenyszámban osztanak érmeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását