2024. április 25. - Márk

Gesztesi Károlyt csak lábtöréssel lehet megállítani

Gesztesi Károly egyedülálló filmszínész, ezt nehéz vitatni. S korántsem csupán nyilvánvaló művészi kvalitásai miatt. Az utóbbi négy-öt évben nem rendeztek jelentősebb mozit Magyarországon, melyben néki ne jutott volna szerep.
2008. július 22. kedd 11:01 - Nagy András
Legyen szó vígjátékról (Magyar Vándor, Csak szex és más semmi, Üvegtigris, stb), akcióról (Kútfejek), romantikáról (Tibor vagyok de hódítani akarok), drámáról (Rokonok), történelmi feldolgozásról (Szabadság, Szerelem) vagy épp TV sorozatról (Jóban Rosszban), ő valahogy mindig képbe (bocsánat képre) került. És akkor a színházról, a szinkronszínészetről, a számtalan felkérésről, a kiadott könyvekről, a reklámokról, viharos viszonyokról, botrányhistóriákról, meg a jó ég tudja még miről szót sem ejtettünk.

Élete
1963. április 16-án született Budapesten. A Színművészeti Akadémia elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású. A színészzenekar tagja.
Gesztesi manapság mindenütt jelen van. Nem tudni, hogy csinálja, az ember csak kapkodja a fejét, ha róla van szó. Este még jó kedéllyel falatozik az egyik kereskedelmi csatorna legújabb főzőműsorában, reggel már legújabb életrajzi vallomásáról beszél nem kevésbé felvillanyozva, aztán meg egy fűszerről elnevezett bulvárlapot népszerűsít, vacsora után még egy jó kis magyaros komédia – természetesen Gesztesivel a főszerepben, s ez így tovább…

Épp ezért érdekes az a két történet, ami az elmúlt héten esett meg a sztárral. (Persze jellemző: melyik bulvárhős „büszkélkedhet” még azzal, hogy kettő napon belül két külön sztori került felszínre róla?) Olyan ugyanis nem sűrűn fordult még elő vele, hogy szándékai ellenére kelljen egy-egy szereptől megválnia. Most pedig a duplázásra is jó esélye van…

Gesztesi filmszerepei
Ilyenek voltunk! - 10 éves a TV2 (2007) (TV műsor) vendég
Egy bolond százat csinál (2006) színész
Idegölő (2006) színész
Kútfejek (2006) színész
Megy a gőzös (2006) színész
Nem a Te napod! (2006) (TV műsor) szereplő
Rokonok (2006) színész
Szabadság, Szerelem (2006) színész
Tibor vagyok, de hódítani akarok (2006) színész
Üvegtigris 2. (2006) színész
Csak szex és más semmi (2005) színész
Getno (2004) színész
Magyar vándor (2004) színész
Nyócker (2004) színész
Nincs mese (2003) színész
Titkos hely (2003) színész
A titkos hely (2002) (TV film) színész
Hamvadó cigarettavég (2001) színész
Közel a szerelemhez (1998) színész
Helló, Doki (1997) (TV film) színész
Stationary (1996) színész
Mennyből az angyal... (TV film) közreműködő
NÉVshowR (TV műsor) szereplő
A rock&roll király Fenyő Miklós életéről szóló Made In Hungária egyik szerepét azért kellett az utolsó pillanatban visszamondania, mert lábujjtörést szenvedett saját balatonfüredi nyaralójának medencéje mellett, a Jóban Rosszban című szappanoperában meg nem kizárt, hogy pénteken szerepelt utoljára, miután a történet szerint az idényzáró epizódban szívinfarktust kapott. Persze még nem tudni, hogy a sorozat készítői és a Füredi Attilát alakító Gesztesi ősztől milyen sorsot szánnak a karakternek, az mindenesetre figyelemre méltó, hogy – még ha csak félig valóságosan is - mindkét esetben a színész testi épségében esett kár. Ez pedig intő jel lehet a rendkívül hajtós életet élő, ötvenhez közeledő Gesztesi számára. Ám ezt ő is pontosan érzékeli. A legnagyobb hazai napilapnak nyilatkozva arról beszél, milyen furcsa érzések kavarogtak benne az említett szívszélütéses epizód forgatása közben: „Ez egy olyan helyzet, ami bárkivel megtörténhet. Megint kaptam egy figyelmeztetést, hogy sajnos bármikor el lehet innen menni, s hogy néha igenis vissza kell venni a tempóból. Itt vannak a gyermekeim, a feleségem, és felelősséggel tartozom értük” – mondta a Blikknek Gesztesi. ”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását