2024. április 28. - Valéria

Százezrek előtt

Százezrek előtt koncertezett Paul McCartney hétfőre virradóra a kanadai Québecben. Az egykori Beatles-tag a város alapításának 400. évfordulója alkalmából lépett fel ingyenes koncerten a liverpooliak több nagy slágerével és szólókorszakának legjobbjaival.
2008. július 21. hétfő 11:07 - Hírextra
Az énekes, basszusgitáros és szerző fellépésére már a hajnali óráktól gyülekeztek a nézők-hallgatók tízezrei, hogy minél jobb helyet találjanak.

McCartney elénekelte többek között a Jetet, a Wings egyik sikerdalát, s elhangzott a Beatles-korszak nagy sikerei közül az All My Loving, a Drive My Car. Természetesen a friss dalaiból is bemutatott többet, például a tavalyi Only Mama Knows című szerzeményét.

Paul szombaton érkezett a kanadai városba, ahol az idei év menetrendje szerint az egyetlen észak-amerikai koncertjét tartotta. Nagy tömeg várta szállodája előtt, de az újságírók is csak tisztes távolságból tehették fel a kérdéseiket, amelyekre autójából válaszolt.

A koncertet azon a Plains of Abraham nevű területen tartották, ahol 1759-ban James Wolfe brit tábornok győzelmet aratott a francia Louis-Joseph de Montcalm márki csapatai felett.

A Radio-Canada számára adott korábbi interjújában McCartney elhárította a történelmi eseménnyel kapcsolatos nacionalista kérdéseket, hangsúlyozva: el kell ásni a csatabárdot és el kell szívni a békepipát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását