2024. április 27. - Zita

Megérkezett a gyorssegély

Megérkezett a Borsod megyei Edelény számlájára az a harmincmillió forintos gyorssegély, amellyel az Önkormányzati Minisztérium segíti a helyreállítást; a mellékelt útmutató szerint a 10 ezer forint fölötti mértékben károsultak támogathatóak az összegből a
2008. július 21. hétfő 10:21 - Hírextra
Molnár Oszkár közölte: a biztosítással rendelkezők esetében a biztosítótól kapott kártérítés és a tényleges kárösszeg különbözete vehető figyelembe. A biztosítással nem rendelkezők csak akkor juthatnak támogatáshoz, ha lakásbiztosítást kötnek, s annak meglétét hitelt érdemlően igazolják július végéig az önkormányzatnál.

Beszámolt arról is, hogy Edelény német testvérvárosa, Bad Sobernheim három elöljárója jogszabály-változtatást kezdeményezett Rajna-Pfalz tartomány belügyminiszterénél annak érdekében, hogy a költségvetésükben segélyalapot képezhessenek.

Az ottani önkormányzat már számlát is nyitott a lakossági felajánlások fogadására, ám a jog szerint jelenleg nem nyújthatnak segítséget saját forrásaikból - ismertette a részleteket a polgármester.

Azt is elmondta, hogy Anton Winter, Edelény német testvérvárosának egyik tanára felajánlotta, romániai kirándulásából hazafelé tartva szívesen részt vállalna diákjaival a helyreállításban, mivel ács családból származik.

A július elején elszenvedett viharkárok rendezését félmillió forinttal az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. is támogatta, a céget több más szolgáltatóval együtt a polgármesteri kabinet kereste meg a segítségkéréssel - jegyezte meg Molnár Oszkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását