2024. április 25. - Márk

Megbukott a Fidesz erdélyi politikája

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor múlt heti tusnádfürdői beszédében nyilvánvalóvá vált annak a politikának a bukása, amelyet a Fidesz az elmúlt években Erdélyben folytatott. A miniszterelnök erről keddi blogbejegyzésében írt.
2008. július 21. hétfő 17:10 - Hírextra

A kormányfő úgy látja, hogy - mint fogalmazott - a magyar politika exportjára, megosztásra épülő politika a legutóbbi romániai önkormányzati választásokon csúfos vereséget szenvedett, az Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel szemben politizáló Fidesz alulmaradt.


    "Az elnök persze úgy tett, mintha semmi nem történt volna, és újra csak zavaros fejtegetéseket hallhattunk tőle nemzetről és köztársaságról, de hát ezt megszoktuk" - mondta Orbán Viktorról a miniszterelnök. Hozzátette: leginkább a folyamatos óvatosság jellemzi ezt a politikát, "az a fajta félelem, hogy elenyészik az eddig megszerzett előny".


    Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn többek közt arról beszélt, hogy a magyarországi "nemzeti erők" legfontosabb feladata Magyarországon helyreállítani az elmúlt hat évben felborult szociális egyensúlyt, szerinte csak így lehet versenyképessé tenni a magyar társadalmat, ami a versenyképes gazdaságnak az alapja.


    A Fidesz elnöke a 19. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor utolsó napján elhangzott beszédében úgy vélekedett, 1947 óta csak négy olyan éve volt Magyarországnak - 1998 és 2002 között -, amikor egy kormány karakteresen nemzeti és kereszténydemokrata politikát folytatott, "vagyis a család védelmére, a magyar vállalkozások támogatására, a nemzeti kultúra ápolására és a határokon átívelő nemzetegyesítésre helyezte a hangsúlyt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását