2024. április 27. - Zita

Elfogták a feltételezett gyilkosokat

Elfogták a somogyzsitfai brutális gyilkosság feltételezett elkövetőit; a négy Fejér megyei férfi közül kettőt emberölés gyanújával szombaton előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, két másik gyanúsított szabadlábon védekezik - jelentették be hétfőn
2008. július 21. hétfő 16:00 - Hírextra
Anyagi haszonszerzés miatt áprilisban otthonában megöltek egy 77 éves egyedülálló asszonyt Somogyzsitfán. Az áldozatra kezeit és lábait összekötözve találtak rá a hozzátartozói.

Lipcsei Sándor alezredes, a főkapitányság felderítő osztályának vezetője a hétfői sajtótájékoztatón közölte: rendkívül széles körű nyomozást folytattak, amelynek során egy, a gyilkosság előtti napon igazoltatott Fejér megyei férfi felkeltette a nyomozók érdeklődését, s rajta keresztül eljutottak a másik három elkövetőhöz.

A harminc év körüli férfiakat, akik Székesfehérvár környéki falvakban laknak, július 17-én hajnalban otthonukban fogták el. Az akcióban Somogy és Fejér megyei rendőrök, valamint több rendőri szervezet, köztük kommandósok vettek részt.

Mint arról az alezredes beszámolt, az egyik gyanúsított, a tippadó - egy házaló kereskedő - a gyilkosság idején nem volt jelen. Ő korábban járt az idős asszonynál és közben felmérte a terepet, később pedig szólt egy ismerősének, aki vállalta a sofőr szerepét a bűncselekményben - tette hozzá Lipcsei Sándor, megjegyezve: mindkét férfi szabadlábon védekezik, lopásban való bűnrészességgel gyanúsítják őket.

A házba a két, jelenleg előzetesben lévő férfi ment be: összekötözték az idős asszony kezét és a lábát, a száját pedig szigetelőszalaggal leragasztották. Az áldozat halálát fulladás okozta. Gyilkosai kétszázezer forintot találtak, amin megosztoztak.

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított két férfi egyike sem ismerte be, hogy ők követték el a bűncselekményt, az ellenük felhozott bizonyítékok azonban ennek ellenkezőjét igazolják - mondta a felderítő osztály vezetője.

Közölte: korábban mind a négy gyanúsítottnak "volt már dolga a rendőrséggel" különböző, vagyon elleni bűncselekmények kapcsán.

Somogy megyében az idén eddig hat emberölés ügyében indítottak nyomozást ismeretlen elkövető ellen, s mindegyik ügyet felderítették - mondta Lipcsei Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását