2024. április 20. - Tivadar

Doppingoló jamaicaiak?

Három héttel a pekingi olimpia előtt Victor Conte, a BALCO doppinglabor alapítója azzal vádolta meg a jamaicai futókat, hogy kiugró eredményeiket tiltott szerek segítségével érték el.
2008. július 21. hétfő 06:40 - Hírextra
"A világ leggyorsabb emberei ugyanarról a szigetről jönnek. Ez rendkívül gyanús. Azt hiszem, a karibi térségben rendszeresen használnak teljesítménynövelő szereket" - mondta Conte a Los Angeles Times-nak.

A THG-ügy fővádlottjaként 2005-ben négy hónap börtönbüntetésre ítélt Conte kijelentette, már tavaly adott néhány tippet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA), miként lehetne bebizonyítani, hogy a jamaicai sprinterek nem tiszták. Az országban ugyanis nem működik nemzeti doppingellenes szervezet.

Contéhoz hasonlóan nyilatkozott az elmúlt hónapban Adrian Lorde, a karibi régió doppingellenes szervezetének (RADO) vezetője. Ő azt tette szóvá, hogy Jamaica ugyan a RADO tagja, de nem tud arról, van-e rendszeres ellenőrzés a szigeten:

"Szeretném azt gondolni, hogy ott is végeznek vizsgálatokat, de erről nem tudok semmit."
A jamaicai Usain Bolt május 31-én javította meg 9.72 mp-re 100 méteren honfitársa, Asafa Powell 9.74-es világcsúcsát. A női 100-as világranglista első hat helyezettje között négy jamaicai található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását