2023. május 30. - Janka, Zsanett

Bronzérmes a férfi váltó

Bronzérmet szerzett a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter összeállítású magyar csapat a moszkvai öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. Győztek az oroszok, a második helyen pedig a litvánok végeztek.
2008. július 20. vasárnap 22:23 - Hírextra

A magyar csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, lövészetben harmadik, vívásban kilencedik, úszásban második, lovaglásban nyolcadik, futásban pedig első volt. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta a lövészet a helyezés ellenére nem sikerült jól, "a 267 körnél már jóval többet is értek el ezek a fiúk".

"A vívásban nagyon sok benne maradt, de nagy körbeverés alakult ki, így összességében ezzel sem szakadtunk le. Az úszás viszont nagyon ól sikerült" - mondta a szakvezető, majd hozzátette, a lovaglás a sáros pályán a csapatok többségének nem jött össze.

A 3x1500 méteres futásnak harmadikként vágott neki a magyar csapat, a velük gyakorlatilag együtt startoló lengyelekkel és lettekkel a papírforma alapján nem kellett számolni, az öt másodperccel később induló, szintén jó futó cseheket pedig maguk mögött tudták tartani a Marosiék.
"A budapesti világbajnokságon nyújtott teljesítményük alapján saját magukkal szemben voltak elvárásaik a fiúknak, emiatt egy kicsit jobban izgultak a kelleténél" - értékelt a kapitány.

Eredmények:
férfi váltó:
-----------
1. Oroszország (Rusztem Szabirhuzin, Szergej Karjakin, Makszim Sersztyuk) 5416 pont
2. Litvánia (Andrejus Zadnieprovskis, Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis) 5388
3. Magyarország (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter) 5352 (lövészet: 267 kör/1108 pont, vívás: 48 győzelem/51 vereség/748 pont, úszás: 2:46:76 perc/1340 pont, lovaglás: 1024 pont, futás: 13:27 perc/1132 pont)
A versenyben tizenkét csapat indult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását