2024. május 3. - Tímea, Irma

Új kapitány után néznek Iránban

Az iráni labdarúgó-szövetség újrakezdi a keresést a válogatott új szövetségi kapitánya után, mivel Teherán szerint az eddigi "biztos befutó" Javier Clemente megszegte ígéretét és visszatáncolt a tőle elvárt kötelezettségek teljesítésétől.
2008. február 19. kedd 12:03 - Hírextra
A helyi média keddi jelentése szerint mostanra fogyott el az iráni sportági vezetés türelme a spanyol szakember iránt, akinek szerződtetéséről január 23-án döntöttek, s a kontraktust szignálta is a kiszemelt, a szövetség azonban nem írta alá az együttműködés részleteit rögzítő dokumentumot. Clemente néhány napja egy spanyol lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem kíván folyamatosan Iránban időzni, hanem a saját házában fog lakni, Spanyolországban, és az aktuális mérkőzések előtt egy-két héttel utazik majd Iránba.

"Nem kell folyamatosan a helyszínen tartózkodnom azért, hogy elvégezzem a munkát. Időnként megnézek egy-egy mérkőzést élőben, a többit elég videón" - mondta.

"Nem akarunk olyan szakvezetőt, aki a távolból irányít - szögezte le ugyanakkor Ali Kafasian, a helyi szövetség elnöke a múlt hét végén, hozzátéve, hogy a szerződés értelmében az 57 éves szakember évente kétszer utazhat haza, ha viszont többször akar, minden egyes alkalommal engedélyt kell kérnie. - Hétfő éjfélig vártuk Clemente felelős válaszát, most más lehetőség után nézünk" - nyilatkozta az ISNA iráni hírügynökségnek kedden, ám szavait kiegészítette azzal, hogy még a spanyol szakember előtt sem zárult be minden ajtó, amennyiben változtat eddigi hozzáállásán.

"Ha Clemente módosít nézetein, s felhagy azzal, hogy a távolból irányítani akaró edző legyen, még lehet az iráni nemzeti válogatott szövetségi kapitánya" - mondta.

Ami biztos: bárki legyen is a szakvezető, annak a 2010-es világbajnoki selejtezőkön kellene sikeresen átvezetnie az iráni nemzeti együttest.

A válogatott éléről a tavaly nyári Ázsia Kupa idején menesztették Amir Galenoeit, miután csapata a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. Az iráni együttesnek azóta nem volt szakvezetője. Január 2-án az IRNA hivatalos hírügynökség azt jelentette, hogy a portugál Artur Jorgét nevezték ki, de a szövetség illetékes bizottságának döntését Ali Kafasian nem hagyta jóvá, mert szerinte Jorge "nem felelt meg a feltételeknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását