2024. április 26. - Ervin

Továbbra sincs újabb magyar kvóta

Az esti programban sem teljesített új versenyző olimpiai szintet a debreceni Uniqa atlétikai országos bajnokságon, vagyis az első versenynap után nem nőtt a pekingi indulók létszáma.
2008. július 19. szombat 21:46 - Hírextra

Férfi távolugrásban a szolnoki Ecseki Dániel nyakába akasztották az aranyérmet (7,65 m). Női 400 m-en klubtársa, a már olimpiai B szinttel rendelkező Petráhn Barbara ismét nagyot alakított, és ezúttal is a határon – 52.35 másodpercen – belül ért célba (52.34). A férfiak hasonló távján a gödöllői Deák Nagy Marcell diadalmaskodott (47.41 másodperc), ám az ő eredménye messze volt a pekingi repülőjegyet érő 45.95-től.


A férfi súlylökők vetélkedéséből Kürthy Lajos került ki győztesen, aki 20,14 méteres kísérletével megint csak jobb eredményt ért el, mint az olimpiai B szint (19,80), tehát ismételten igazolta, jó formában van. Ebben a versenyszámban rajthoz állt a Debreceni Sportcenrum-Sportiskola tízpróbázó klasszisa, Zsivoczky Attila is, aki 14,62 méteres eredménnyel zárt. Zsivoczky jelenleg is talpsérüléssel bajlódik, így továbbra is kérdéses az ötkarikás részvétele.
Ám hogy a házigazda debrecenieknek legyen oka örömre is, arról a magasugrásban diadalmaskodó Harsányi Olivér gondoskodott, aki 2,14 m-es eredménnyel szerezte meg az aranyat.


Női 1500-on – szintén papírforma eredménnyel – Papp Krisztina győzött (4:25.89 perc). Az erősebb nem küzdelmében trónfosztás történt, a címvédő Csillag Balázst (3:50.93) megelőzte az UTE versenyzője, Szemeti Péter (3:42.67), ráadásul nem is kis különbséggel.
A 3000 méteres akadályfutásban az olimpiai indulási jogért (is) futott Tóth László, akinek a tavalyi bronzérmét sikerült ugyan aranyra váltania, ám a 8:32 perces olimpiai B szinttől elmaradt.
A nők hasonló távján a VEDAC versenyzője, Tóth Lívia győzött (10:01.55 perccel), de szintet neki sem sikerült futnia.


A férfi gerelyhajítóknál a Pekingre készülő Olteán Csongor nyert (72,82 m), míg a női távolugrók között Vaszi Tünde győzött (6,41 m), de neki sem sikerült olimpiai szintet ugrania.
A nap zárásaként a 4x100 méteres váltókat rendezték, a nőknél az ARAK kvartettje végzett az első helyen (46.16 mp), míg a férfiaknál a Bp. Honvéd csapata utasította maga mögé az egész mezőnyt (41.03 mp).


Szombaton huszonegy versenyszámban osztottak érmeket az ob-n, amely egyben Zsivótzky Gyula Emlékverseny is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását