2024. május 4. - Mónika, Flórián

Búcsú a propellerektől

Lecseréli repülőgépei egy részét a Malév. A légitársaság a kanadai Bombardier Q400-as típusú, 78 személyes, turbólégcsavaros gépeivel váltja fel négy, 50 személyes CRJ200-asát, valamint öt, 72 személyes Fokker 70-esét. Az InfoRádió által megkérdezett szak
2008. július 19. szombat 08:04 - Hírextra
A Malév vezérigazgatója a farnboroughi légi vásáron jelentette be a 226 millió dolláros (38,7 milliárd forint) tranzakciót. Leonov Péter elmondta: az elsőnek megvásárolt négy használt gép a téli menetrend kezdetétől áll forgalomba.

A vásárlással kapcsolatban az AERO magazin főszerkesztője az InfoRádióban azt mondta: a Q400-asok 2000. óta repülnek világszerte, a Malév a 25. olyan légitársaság, amely ezt a típust fogja alkalmazni a regionális utasszállítók piacán.

Ezek megbízható, nagyon modern turbólégcsavaros repülőgépek, amelyek majdnem ugyanolyan gyorsan tudnak repülni, mint a sugárhajtású vetélytársaik, ezért nagyon gazdaságosak a légitársaságok számára. Emellett nagyon környezetkímélőek és csendesek - tette hozzá Sajtos Zoltán.

A szakember szerint a Q400-asok minden szempontból jobbak, mint a CRJ200-asok és a Fokker-70-esek, ám ami jelenleg a legfontosabb minden légitársaság számára: fogyasztásuk jóval kedvezőbb, mint a sugárhajtású gépeké, különösen az egy-két óra alatt megtehető távolságokon.

Az utasok számára a Q400-as ugyanazt a komfortot nyújtja, mint bármelyik más utasszállító repülő, emellett csendesebb, mint a jelenleg repülő CRJ gépek.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását