2024. április 25. - Márk

Rendőrök és újságírók együtt

Országszerte közúti közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), az akción a média képviselői is részt vehettek.
2008. július 18. péntek 18:00 - Hírextra
A "Legyen egy napra közlekedési rendőr" elnevezéssel megtartott kezdeményezés során a fővárosban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának rendőrei, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Budapesti Polgárőrszövetség emberei sebességet mértek, a buszsávok használatát ellenőrizték, a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeinek illetéktelen elfoglalását és a tilos jelzésen áthaladó járműveket figyelték - mondta Soós Zoltán rendőr főhadnagy az MTI-nek az egyik helyszínen.

Az akció során a fővárosban 22 esetben került sor helyszíni bírság kiszabására összesen 155.000 forint értékben. A rendőrök 43 esetben tettek szabálysértési feljelentést javarészt gyorshajtás, engedély nélküli vezetés, lejárt műszaki engedély miatt - olvasható a BRFK az eredményeket összegző közleményében.

A fővárosi ellenőrzésen több mint húsz rendőr vett részt, akik arra törekedtek, hogy az agresszív és másokat veszélyeztető szabálysértőket a forgalomból kiemeljék, és velük szemben a megfelelő intézkedéseket megtegyék. Az akcióval azt is lehetővé kívánták tenni, hogy a sajtó munkatársai megtapasztalhassák, hogyan viszonyulnak az intézkedés alá vont állampolgárok a hatósági feladatok végrehajtásához és az esetleges szankciók alkalmazásához. Az intézkedések során nem történt atrocitás, az autósok higgadtan vették tudomásul szabálysértésük következményeit - írták a kommünikében.

Az MTI tudósítójának az akcióban részt vevő egyik rendőr elmondta: az a tapasztalata, hogy az emberek ugyan elvárják, hogy gyors és akadálymentes legyen a közlekedés, a szabálytalankodókat pedig megbüntessék, de amikor ők felelnek a KRESZ szabályainak megsértése miatt, akkor gyakran fejezik ki nemtetszésüket.

A sebességmérések helyszínén a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei mobil fékpadokkal is tesztelték a megállított autók fékberendezését. Ha egy autó nem felelt meg a teszten, annak soron kívüli műszaki vizsgát kell tennie. A BRFK közleménye szerint 27 járművet világítottak át, ebből négyet rendeltek be vizsgára.

A Budapesti Polgárőr Szövetség rendszámfelismerő készülékkel 3.537 járművet ellenőrzött, amelynek során egy körözött gépjárművet találtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását